1 Mart'ta 'kademeli normalleşme' kapsamında açıklanan risk haritasında iller vaka sayılarına göre azdan yükseğe doğru mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olarak belirlenmişti.

9 İL YÜKSELDİ

Buna göre, 39 olan yüksek ve çok yüksek riskli il sayısı son açıklanan tabloda 48'e yükselirken hekimlerden uyarı üstüne uyarı geldi...

İSTANBUL VE ANKARA'DA RİSKLER ARTTI

Son tabloda İstanbul yüksek riskli gruptan çok yüksek riskli gruba geçerken Ankara ise orta riskli gruptan yüksek riskli gruba geçti. İzmir'de de vaka sayısı artarken risk grubu henüz değişmedi.

İLLERİN YARISINDAN ÇOĞU YÜKSEK VE ÇOK YÜKSEK RİSKLİ

Tablodaki illerin yarısından çoğunun yüksek ve çok yüksek riskli il olduğuna dikkat çeken Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, pandemide yüksek riskli olduğumuzu ifade etti.

RİSKLİ İLLERİN SAYISI ARTIYOR

Kademeli normalleşmeye geçtiğimiz 1 Mart'tan itibaren etkinin henüz görülmediğine vurgu yapan Ökten, okulların açılmasıyla birlikte 1-2 sonra yüksek ve çok yüksek riskli illerin sayısının artacağını belirtti.

ARTABİLİR UYARISI

Hastanelere başvuruda artış olduğunu ancak henüz ciddi bir boyuta ulaşmadığını da belirten Ökten, "Ama artabilir" uyarısında bulundu.

PROF. CEYHAN: YA UYUM SAĞLAYACAĞIZ YA DA...

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da sosyal medya hesabından, vatandaş ve iş yerlerinin önerilere uymadığını söyledi. Ceyhan, ya uyum sağlanacağını ya da İstanbul başta yeni vaka artışlarına hazırlıklı olunacağını belirtti. (Cumhuriyet)