39 yaşındaki Mühendis Liviu Necula, “Ailemle kaleyi ziyarete geldim ve posteri görünce cesaretimi topladım ve enjeksiyon yaptırmayı kabul ettim” dedi.

ÜCRETSİZ GEZME İMKANI

Aşıyı yaptıranlara, "cesaret ve sorumluluklarını" selamlayan ve "önümüzdeki 100 yıl boyunca" kalede karşılanacaklarına dair bir sertifika veriliyor ve işkence odasını ücretsiz gezme imkanı sunuluyor.

VAMPİRLERİN İLHAM KAYNAĞI

Karpat dağlarındaki puslu bir vadide yer alan Bran Kalesi, orada hiç kalmamış olmasına rağmen, 15 yüzyıl Romanya prensi “Impaler” olarak bilinen Vlad Tepes ile ilişkilidir.

Dracula'nın yazarı Bram Stoker'ın Vlad'tan ilham aldığına inanılıyor ve bu alan, Bran Şatosu hakkında bildiği hiçbir kanıt olmamasına rağmen, modern vampir türünü bulmaya yardımcı olan 1897 romanıyla ilişkilendiriliyor.

‘’RANDEVU ALMAK İSTEMEYENLER İÇİN’’

Romanya hükümeti, olabildiğince çok vatandaşa aşı yaptırmak için Bükreş'teki Milli Kütüphane gibi önemli mekanlarda yerel aşı gezilerine ve 24 saatlik “maratonlara” yöneldi.

Marius Nasta Hastanesi’nin Müdürü Beatrice Mahler, AFP'ye “Bu merkezler aşı olmak isteyen ancak internetten randevu almak istemeyen herkes içindir” dedi. 

Ülkedeki 19 milyon insanın yaklaşık 3,6 milyonu en az bir aşı dozu aldı ve yetkililer Haziran ayına kadar 5 milyonu aşılamayı hedefliyor.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)