Saç ekimi, iki yöntemden biriyle uygulanır: FUT ve FUE. İlk çıktığı dönemlerde saç ekimi FUT yani ameliyatlı teknikle uygulanırdı. FUT tekniğinde saçlar şerit haline alınıp dökülen bölgelere nakledilirdi. 2007 yılından itibaren FUE tekniği yani ameliyatsız saç ekimi tekniği uygulanıyor. Bu teknikte saç kökleri şerit halinde değil, teker teker alınarak ekleniyor. Bu sayede doğal görünümlü sonuçlar elde edilebiliyor.

MİKROMOTOR

FUE tekniği de kendi içinde çok yüksek teknolojili alanlara ulaştı. FUE tekniğinde ekilecek saç kökleri ense bölgesinden mikromotor tekniği ile toplanıyor. Yıllar içinde gelişen teknolojisi sayesinde minimal ve hassas dokunuşlarla saç kökleri hızlı bir şekilde çıkarılıp ekilebiliyor. 

MANUEL PUNCH

Manuel punch, saç köklerinin alınmasında ve ekilmesinde manuel tekniklerinkullanıldığı FUE tekniklerinden biridir.Bu yöntemle kökler zedelenmeden daha profesyonel, daha canlı, yüzde yüze yakın sağ kalım oranı ile alınıp yeniden ekilebiliyor.

SAFİR MÜCEVHER

Sürekli gelişen FUE tekniğinde safir mücevherinin kullanılarak kanalların açıldığı yeni teknolojiler gelişti. Bilinen dört değerli maden arasında yer alan safir; saç köklerine zarar vermemesi, yara izlerinin oluşmaması ve yüksek hijyen özelliği sağlayan FUE tekniklerinin arasında yer alıyor.

DHI TEKNİĞİ

Kalem tekniği olarak da bilenen direkt ekim tekniği (DHI), saçekimi operasyonları arasında son 3-4 yıldır en fazla tercih edilen yöntem. Diğer FUE tekniklerinde saç köklerinin alınması, kanal açılması ve köklerin yerleştirilmesi olarak üç adımdan oluşurken, DHI tekniğinde kökler alındıktan sonra kanal açılırken köklerin yerleştirilebilmesi sayesinde operasyon iki aşamada tamamlanabiliyor. Tıraşsız saç ekimi ile daha hızlı ve daha etkili sonuçlar sağladığı için daha fazla tercih ediliyor.
İki kat daha hızlı ve iki kat daha güvenli olması, hastanın fotoğrafını sürekli ön planda tutması, robotik sistemden yararlanılabilmesi, hastanın kendi saç ekimi operasyonunu robotik sistem sayesinde izleyebiliyor, hatta isterse saç ekim operasyonunun kaydı hastaya verilebiliyor.
Sunmuş olduğu bu avantajlarla DHI saç ekimi tekniği en yüksek başarı oranı ve hasta memnuniyeti sağlayan saç ekim tekniklerinin başında yer alıyor.