Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, erken bulgularının "cesaret verici" olduğunu, ancak varyantın yine de çok sayıda insanın hastanede kalmasına yol açabileceğini söyledi.

Sağlık sekreteri, "sonraki adımları" belirlemek için "çok erken" olduğunu söyledi.Çalışma ayrıca, aşıların takviye dozundan 10 hafta sonra insanların Omicron'a yakalanma ihtimalinin arttığını gösteriyor. Ancak şiddetli hastalığa karşı korumanın çok daha sağlam olması muhtemeldir.

Rapor, Güney Afrika, Danimarka, İngiltere ve İskoçya'dan gelen ve tümü de şiddetin azaldığına işaret eden verilerin hemen ardından geliyor.En son analiz, Kasım ayının başından bu yana Birleşik Krallık'taki tüm Omicron ve Delta vakalarına dayanmaktadır. 

ÖNCEDEN ENFEKTE OLMUŞ KİŞİLERE BULAŞIYOR

Rapora göre, Omicron varyantında; 

Acil servise gitme olasılığı yüzde 31 ila yüzde 45 daha az

Tedavi için hastaneye yatırılma olasılığı yüzde 50 ila yüzde 70 daha az

Bununla birlikte, daha hafif bir virüs çok hızlı yayıldığı için hastaneler üzerinde baskı oluşturabilir. 

Omicron daha büyük yaş gruplarına ulaştığında ne olacağı konusunda da belirsizlik var çünkü şimdiye kadar yakalanan ve hastaneye gidenlerin çoğu 40 yaşın altında.

Omicron'un bağışıklığımız ve virüsün kendisindeki değişikliklerin bir kombinasyonu nedeniyle daha hafif olduğu düşünülmektedir.Varyant çoğunlukla daha önce başka varyantlarla enfekte olmuş veya aşılanmış kişilere bulaşıyor. Her ikisi de bağışıklık sistemine bir başlangıç sağlar.

Bununla birlikte, laboratuvar çalışmaları, Omicron'un vücudumuza nasıl bulaştığında da değişiklikler olduğunu göstermiştir. Akciğerlerin derin dokularından ziyade hava yollarımızı enfekte etmede daha iyidir. Bu, varyantın yayılmasını kolaylaştırabilir, ancak akciğerlerin hassas kısımlarından daha uzakta olduğu için daha hafiftir.(BBC)