Dünya nüfusunun yüzde 61'i ve dünyanın en fakir ülkelerinde yaşayan insanların sadece yüzde 16'sı ile karşılaştırıldığında, Kanadalıların yaklaşık yüzde 85'i tam aşılı olarak kabul edilmektedir.

Kanada toplamda, ana kaynağından 4.8 milyon doz ve COVAX aşı paylaşım programından satın aldığı 4.1 milyon doz olmak üzere 8.9 milyon doz AstraZeneca aşısı bağışladı.

‘VAKALAR ARTIYOR’ ENDİŞESİ

Pek çok Avrupa ülkesi, Covid-19 enfeksiyonlarında önemli bir artış yaşarken ve uzmanlar, neredeyse tüm kısıtlamaların kaldırılması ve takviye alımının genellikle düşük olması nedeniyle vakaların yaz boyunca artabileceği konusunda uyarıyor.

Daha bulaşıcı olan yeni Omicron alt değişkenleri BA.4 ve BA.5 nedeniyle Portekiz, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, Hollanda ve Danimarka'da yeni vakalar artıyor. Birleşik Krallık'taki Covid enfeksiyon seviyeleri bir haftada yüzde 30'dan fazla arttı.

2021'de Kanada, tedarik ettiği arzın geri kalanını, yaklaşık 17.7 milyon doz bağışlama sözü verdi. Ancak ülkenin sağlık otoritesi, bu taahhüdü yerine getirme çabalarına rağmen 13.6 milyon dozun son kullanma süresinin dolduğunu ve atılması gerektiğini söyledi. (Guardian)