Biden'ın corona virüs politikalarının mimarı Fauci, daha önce Biden'ın görev süresi bitmeden istifa edeceğini söylemişti.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) tarafından yayınlanan bir açıklamada Fauci, 38 yıl boyunca NIAID başkanı ve Biden'in baş tıbbi danışmanı olarak görev yaptıktan sonra Aralık ayında görevinden ayrılacağını söyledi.

‘EMEKLİ OLMUYORUM’

Fauci, bu görevlerden ayrılacağını ancak “emekli olmadığını” söyledi. 81 yaşındaki doktor, “bilimi ve halk sağlığını ilerletmeye ve gelecek nesil bilim liderlerine ilham vermeye ve onlara rehberlik etmeye devam edeceğini” söyledi.

‘BÖLÜCÜ FİGÜR’

Biden'ın Covid-19'a karşı uyguladığı politikaları denetleyen ve eski Başkan Donald Trump'a virüs hakkında tavsiyelerde bulunan Fauci, Demokratların onu bilimin bir temsilcisi olarak görmesi ve Cumhuriyetçilerin onun aşı ve maske şartlarını zalimce görmesiyle derinden bölücü bir figür haline geldi.

Fauci'nin kamuoyuna yaptığı açıklamalar, sağın endişelerini yatıştırmak için çok az şey yaptı, bir keresinde kendisine karşı çıkanları “bilimi temsil ettiğim için bilimi eleştirmekle” suçladı. Sürü bağışıklığı elde etmek için kaç Amerikalının aşı olması gerektiği konusunda halkı yanılttığını itiraf etmesi, bu güvensizliği daha da artırdı. (RT)