Verdiği röportajda Fauci, "Şu an bildiklerimi 2020'de bilseydim, çok daha farklı yapardık. O zamanlar birçok şeyden emin değildik" dedi ve ekledi, “çok daha katı kısıtlamalar olurdu. İnsanların maske takması için çok ama çok yoğun bir şekilde teşvik edildiği duygusu, fiziksel mesafe…” 

‘MASKE KULLANIMINA KARŞIYDI’

Fauci, "toplumda hızla yayılmasının sinsi doğası nedeniyle çok daha ciddi alarm" durumunda olunması gerektiğini söyledi, ve o sırada uzmanların semptomları olmayan bireylerin virüsü başkalarına bulaştırabileceğinin "tam olarak keşfedilmediğini" belirtti. Fauci, "İki buçuk yıl sonra şimdi biliyoruz ki, bulaşmanın yüzde 50 ila yüzde 60'ı herhangi bir yerde semptomu olmayan birinden geliyor" diye devam etti.

Beyaz Saray sağlık danışmanı o zamandan beri karantinalar ve maskeleme emirleri gibi çeşitli sınırlama önlemlerini onaylarken, pandemiye ilk tepkisi daha hafifti, ABD’lileri  panik yapmamaya çağırdı ve hatta maske kullanımını caydırdı. Fauci, "yüksek kaliteli" ve "uygun" maskelerin virüsün yayılmasını engelleyebileceğini söylese de, daha yeni federal yönergelere uygun olarak artık maske kullanımının sesli bir savunucusu.

Kritik isim, “Şu anda, maskelerin edinme ve bulaşmayı önlemede işe yaradığı konusunda çok, çok netiz. Ancak, yüksek kalitede, iyi oturan bir maske almalısınız. Kaliteli olduğunu bildiğimiz ikisi N95 ve KN95” dedi. (RT)