İncelemede, "Uzun süreli Covid-19’lu ve daha sonra aşılanan aşılanmamış kişilerin, ortalama olarak uzun süreli Covid-19 semptomlarını azalttığına veya aşısız kalanlara göre daha az uzun süreli Covid-19 semptomlarına sahip olduğuna dair kanıtlar var" denildi.

İngiliz İmmünoloji Derneği Covid-19 Başkanı ve Surrey Üniversitesi'nde immünoloji profesörü olan Deborah Dunn-Walters, aşılamanın neden insanların semptomlarında bir iyileşmeye yol açması gerektiğini açıklamak için henüz yeterli bilgi olmadığını söyleyerek, "'Uzun Covid' terimi, çok çeşitli Covid sonrası koşulları kapsıyor ve bu nedenle ilgili tüm süreçleri henüz tam olarak anlamıyoruz" dedi.

‘DAHA İLK AŞISINI OLMAYANLAR VAR’

Dunn-Walters, "Bu inceleme, yaşı ne olursa olsun herkesin Covid-19'a karşı aşı olmasının önemini bir kez daha vurguluyor. Şimdiye kadar Birleşik Krallık'ta aşıların yüksek oranda alınmasına rağmen, önemli sayıda insanın hala birinci veya ikinci doz için öne çıkması gerekiyor. Bu insanlara ulaşmak için her türlü çabayı göstermeye devam etmeli ve onları Covid-19 aşısı için öne çıkmaya teşvik etmeliyiz” dedi. (Guardian)