Curtin Üniversitesi Ulusal İlaç Araştırma Enstitüsü'nde profesör olan Nicole Lee, uluslararası araştırmalar bu tür ilaçların güvenliği ve kullanıcılar üzerindeki etkilerine bakarken, halihazırda bu tarz maddelerin mevcut tedavilerden daha etkili olup olmadığına dair araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

‘YASAKÇI YAKLAŞIMDAN SAPILIYOR’

Geçtiğimiz gün duyurulan 15 milyon dolarlık hibe, hükümetin uyuşturucu kullanımına yönelik yasakçı yaklaşımından sapmayı temsil ediyor. 

Lee, hibenin Avustralya'nın bu alanda uluslararası gelişmelere yetişmesine yardımcı olabileceğini söyledi. 

Lee, Guardian’a verdiği demeçte, "Avustralya, uyuşturucu ve alkol politikası söz konusu olduğunda dünyanın lideriydi, ancak son 10-15 yılda sıfır tolerans, yasaklama yaklaşımına geri döndük ve bu maddelerin tedavi amaçlı kullanılmasında dünyanın gerisindeyiz’’ dedi.

‘AVUSTRALYALILARIN YARISI ETKİLENECEK’

Akıl sağlığı konusunda yardım kuruluşu olan Mind Medicine Australia'nın yönetici direktörü Tania de Jong, Avustralya'nın geçmişten gelen damgalama ve önyargıların ötesine geçme zamanının geldiğini söyledi. 

Jong, "Avustralyalılar acı çekiyor ve ölüyor ve bu tedaviler gerçek şifa için bir fırsat sunuyor. 50 yıl öncesinin politikasını bir kenara bırakmalı ve insanların hayatına öncelik vermeye başlamalıyız" dedi.

Her yıl dört milyon Avustralyalının bir akıl sağlığı bozukluğundan muzdarip olduğu ve tüm Avustralyalıların neredeyse yarısının yaşamları boyunca akıl hastalığından etkileneceği tahmin edilmekte...

(Guardian, çeviri: polemikhaber )