Sivilcenin evde yapılacak yöntemlerle 1 saatte nasıl geçeceğini sorgulayanlar haberimize bakabilir. Özel günlerimizde bir anda istenmedik yerlerimizde ortaya çıkarak psikolojimizi mahveden patlamış sivilcenin evde yapılacak çözümlerle nasıl geçeceği sıkça araştırılır. Doğal yöntemler kullanılarak sivilcelerinden kurtulmak isteyenler, sivilcelerin nasıl geçeceğini araştırıyor. Özellikle patlamış sivilcenin 1 saatte nasıl geçeceğini araştıran kullanıcılar haberimize bakabilir. 

Sivilce nedir, neden çıkar?

Ergenlik döneminde başlayan, yetişkinlikte de sürebilen bir cilt sorunu olan sivilcede kızarıklık ise sivilce çevresinde enfeksiyon sebebiyle oluşan tahriş görüntüdür.

Çok kısa bir süre içerisinde sivilce nasıl geçer?

İltihabı azaltmak ve kızarıklığı düşürtmek adına temiz pamuklu bezin içine bir kaç tane buz küpü yerleştirin ve kızarıklıklarının olduğu bölgeye sürün. Bunu yaparken de sivilcenin üzerinin çok bastırmamaya dikkati edin, şayet patlatıp, enfeksiyonun etrafa yayılmasını sağlarsınız. Soğuk kompres kan dolaşımını yükselterek şişliği ve kızarıklığı almasına fayda sağlar.

Evde yapılacak yöntemlerle sivilceden kurtulma yöntemleri

Karbonat, cildi temizlemek ve sivilce oluşumu tetikleyen ölü cilt hücrelerini almak için kullanılan önemli bir maddedir. Aynı anda büyük sivilceleri kurutucu etkisi de bulunur fakat cildin tahriş olmaması adında fazla kullanılması önerilmez. Mevcut sivilcelere sürerken fazla bastırmamaya özen gösterin. Az miktarda karbonatı (1-2 çay kaşığı) suyla (yarım su bardağı) karıştırarak uygulayın.

Sivilcede limon etkili midir?

Limon suyu kurutucu ve leke giderici özelliği ile bu alanda da işe yarayabilir. Kekik ve lavanta suyu antimikrobik özelliktedir. Gül suyu arındırıcıdır. Papatya çayı iltihap dindiricidir. Yeşil çay iltihap dindiricidir. Cildi yenileyen antioksidanlar içerir. Yoğurt cildi yumuşatır ve pürüzsüzleştirir. Kil gözenekleri arındırır. Yulaf vitamin ve mineraller içerir. Öğütülmüş yulaf deriyi düzgünleştirir. Bal deriyi nemlendirir. Antimikrobik etkisi vardır. Gliserin yağlandırmadan nemlendirir. Meyveler ve sebzeler cilde çok faydalı, cildi yenileyen antioksidanlar içerirler. Elma ve üzüm sirkesi antimikrobik ve cildi yenileme özelliklerine sahiptir. Diş macunu, yüzünüzün ortasında kocaman duran sivilcenizden şikâyetçiyseniz, sivilcenin üzerine jel ve beyazlatıcı olmayan diş macununu güzelcene yedirin. Sabaha dek sivilceniz kurumuş olacaktır. Diş macunu sivilcenin suyunu çeker ve yağı içine alır. Bu yöntem ciddi olarak işe yarar. Fakat, hassas ciltler için tahriş edicidir.