Çin firması Sinovac'la yapılan 50 milyon dozluk aşı sözleşmesine ilişkin CHP Milletvekili Murat Emir 9 Aralık'ta yaptığı açıklamada "Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu.

Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile" demişti.

BAKAN KOCA EMİR'İ YALANLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac’ın kendisiyle yaptık. DMO yani Devlet Malzeme Ofisi ve Sinovac arasında herhangi bir aracı filan yok" demişti.

FOTOĞRAF DETAYI

Cumhuriyet'in haberine göre; TRT Haber Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Sinovac tesislerinde Türkiye'ye gönderilmek üzere hazırlanan corona virüs aşılarını görüntülemişti.

TRT Haber muhabiri Musab Eryiğit aşılarla yaptığı selfieyi sosyal medya hesabından paylaşmıştı. İşte fotoğrafta ilaç kolilerinin üzerinde Keymen İlaç yazısı olduğu görüldü.

CHP'li Emir durumu "Sorun değil sayın Fahrettin Koca altı üstü birkaç günlük gecikme. Yeterki 50 milyon aşı zamanında gelsin. Dikkatimizi çeken Sayın Bakan tweetine T.C. Sağlık Bakanlığı etiketli koli görüntülerini eklemek ihtiyacı duymuş. Demek ki inandırıcılığının ne denli azaldığının o da farkında" notuyla eleştirdi,