Yılbaşında büyük ikramiyenin çeyrek biletten sadece Manisa’nın Akhisar ilçesine vurmasının ardından satılmayan üç bilet Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredilmişti.

Bunun üzerine vatandaşlar sosyal medya üzerinden de bir kampanya başlatarak bu paraların SMA hastası çocuklar için harcanması talebinde bulunmuştu.

Ancak tartışmalara neden olan talebin ardından konu gündemden çıkmıştı.

CHP’Lİ ADIGÜZELDEN ÖNERGE

Bu konuda yeni bir talep de CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’den geldi…

KOCA’YA SORU ÖNERGESİ

Adıgüzel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

TRT PAYININ SMA’LILARA KULLANILMASI

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Adıgüzel’in önergesinde Bakan Koca’ya, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortaklaşa bir protokol düzenleyerek, elektrik faturalarına eklenerek vatandaştan toplanan TRT payını SMA hastaları için bir yardım fonuna dönüştürme girişiminiz olacak mıdır?” sorusu yöneltildi.

KOCA’DAN YANIT

Önergeyi yanıtlayan Koca, “SMA hastası çocuklarımız için güncel ve işe yaradığı tespit edilen tüm tedaviler SMA Bilim Kurulumuzun önerisi ile uygulanmaktadır. Ülkemiz her şart altında vatandaşının tedavisini yapabilecek güçtedir. Devletimiz bilimsel olarak etkinliği kabul edilen her tedaviyi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ücretsiz olarak vatandaşlarımıza sunmaya devam edecektir” dedi.