Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkaran tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüsünün Türkiye'de resmi olarak duyurulmasının ardından tam 1 yıl geçti...

TÜRKİYE'DE 1 YILDA CORONA VİRÜS

Vaka sayısı 2 milyon 800 binin üzerine çıkarken ölüm sayısı 30 bine yaklaşıyor... Yapılan test sayısı 34,5 milyonda bulunurken hekimler de bu konuda uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

'AŞILAMADA AZALMA VAR' DENİLMİŞTİ

Kademeli normalleşme ile birlikte insanların temastan uzak durması uyarısında bulunan hekimler, aşılamanın da azaldığını vurgulamıştı.

TTB'DEN UYARI

Yaptıkları önerilerin dinlenmesi için çağrıda bulunan Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, "İktidarın bu önerilerimizi dinlememesi yeni bir felakete yol açabilir" ifadelerini kullandı.

ŞEHİRLERARASI SEYAHAT KISITI

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde tedbirin elden bırakılmaması ve önelemlerin artırılması gerektiğine vurgu yapan Ökten, gerektiğinde buralarda karantina dahi uygulanabileceğini, şehirlerarası seyahate kısıtlaması getirilebileceğini belirtti.

TABLODAKİ AĞIRLIĞI GÖSTERECEK UYGULAMA

Test sayılarının düşük olduğu ve artırılması uyarısında da bulunan Ökten, "Bu sayılar artığında aslında tablonun daha ağır olduğu görülecektir" diye konuştu. 

"MUTASYON AŞILAMAYLA DURDURULABİLİR"

Mutasyonlu virüsle ilgili uyarıda da bulunan Ökten, vakaların arttığını ve bunun da ancak aşılamayla durdurulabileceğini ifade etti.