Corona virüsü ile mücadele kapsamında getirilen sokağa çıkma yasağından sonra vaka sayılarında düşüş gözlendi.

Fakat turkuaz tablodaki aynı düşüş yoğun bakım ünitelerinde gerçekleşmedi.

YOĞUN BAKIMLARDA YER YOK UYARISI

Birgün’de yer alan habere göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Giresun, Denizli, Isparta-Burdur ve Antalya Tabip Odalarının başkanları ve yöneticileri, vaka sayısında düşüş olmasına karşın yoğun bakım servislerinin hâlâ dolu olduğunu ve yoğun bakımlarda yer olmadığını kaydetti.

KASIM AYINDA GÜNDE 12 BİN VAKA

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Koç, kasım ayı başlarında artış yaşandığını ve ayın ortalarından itibaren ay sonuna kadar günde en az 12 bin vaka olduğunu belirtti.

Kasım ayı sonuna kadar durumun böyle gittiğini kaydeden Koç, sokağa çıkma kısıtlamasıyla vaka sayısı 12 binlerden önce 5-6 binlere, şimdi de 2 -3 bine kadar düştüğünü tahmin edildiğini ifade etti.

Koç ayrıca, hastanelerde rahatlama olsa da yoğun bakımların dolu olduğunu da sözlerine ekledi.

Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Muharrem Baytemur da vaka sayılarında düşüş yaşandığını ifade etti.

Kapatılan hastaneler tekrar açıldığına değinen Baytemur, ''Bazı yerlerde ek yoğun bakımlar yapılıyor çünkü burada yatan hasta sayılarında düşüş yok. Vaka sayılarında düşüş yoğun bakımlara yansımış değil maalesef'' dedi.

İzmir Tabip Odası (İTO) Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı ise pozitif oranının yüzde 35'lerden yüzde 20'lere düştüğünü kaydederek 5 kişiden 1'inin hala pozitif olduğunu belirtti.

Diğer illerde de vaka sayısının azaldığı belirtilirken yoğun bakımdaki doluluk oranında gözle görünür bir azalma yaşanmadığı ve buralara dikkat edilmesi uyarısı yapıldı.