İzmir’de 3 ay arayla önce Yağmur Öztürk’e (30), sonra annesi Betikgül Özonans’a (64), meme kanseri teşhisi konuldu. Bir yılda, annesiyle birlikte ‘genetik kader’i yenen Yağmur Öztürk, kansere karşı kazandığı zaferin sırrını anlattı.

ERKEN TEŞHİS DESTEĞİ VE MORAL

“Şubat 2018’de sağ mememde kitle hissettim. Eşim Şahin’in ısrarıyla kontrole gittim ve kanser olduğumu öğrendim. Erken teşhis edilmişti ama iki lenfe sıçramıştı. Önce kötü hissettim. Ancak doktorum sayesinde kanseri yenebileceğimi gördüm. durumu kabullenerek, eğlenerek, tadını çıkararak, biraz da şımararak tedaviye başladık. 3 ay sonra anneme de meme kanseri teşhisi konunca yanına gidip “Ne o, beni mi kıskandın?’ dedim. Moralimizi hiç bozmadık.”

SAÇIN DÖKÜLECEK AMA SAKIN KORKMA

“Kanser hastalarına önerim; kesinlikle ‘Bu neden benim başıma geldi?’ diye sormasınlar. Her insanın bedeninde kanser yatıyor. Sadece bunun uyanması diye bir şey var. Karşınıza çıktığında ’dur. Evet geldin ama ben seni tedavi edebilirim” deyin. Evet saçların, kirpiklerin dökülecek ama her şeyin çözümü var. Saçıma bir eşarp takar gezerim, kaşımı boyar gezerim, takma kirpik taktırırım çok da güzel olur. Yüzünüzdeki gülücügün solmasına asla ama asla izin vermeyin.”

Polemik Haber