Prof. Dr. Ateş Kara, yasakların gevşetileceği ve kontrollü hayatın başlayacağı bir döneme girileceğini ve bunun gereklilik olduğunu savundu.

SAĞLIK BAKANI KOCA AŞI OLDU

Dün Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun testlerini tamamlayarak 'acil kullanım onayı' verdiği Çin menşeli CoronaVac ilacının Ankara Şehir Hastanesi'nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine yapılmasının ardından vatandaşlar, yasakların gevşetileceği günü merakla bekliyor...

Aşılamanın bugün tüm yurtta başlayacağı da hesap edilerek salgına karşı etkili olunması planlanırken aylardır hayatımızda olan corona virüsü tedbirleri konusunda Ateş Kara açıklamalarda bulundu.

İDDİALARA İLİŞKİN KONUŞTU

Geçtiğimiz gün de açıklamalarda bulunan Kara, 15 Şubat'ta gevşemelerin başlayacağına ilişkin iddialara cevap verdi.

EĞİTİM VE EKONOMİ VURGUSU

Kontrollü hayata hazırlanmamız gerektiğini vurgulayan Kara, ''Özellikle çocuklarımızın okulları, gençlerimizin üniversiteleri ve ekonomik yaşamın devamı için aynı şekilde hazırlanmamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.

ŞUBATTA RAHATLAMA BEKLENTİSİ

Önceliğin her zaman sağlı kolduğunu ifade eden Kara, kayıplarımızı azaltmak için planlarının aşı olduğunu ve bununla birlikte kayıpların azaltılarak şubatta rahatlama yaşanmasının hedeflendiğini açıkladı.