Ülke, sanayi bölgeleri ve Hanoi ve Ho Chi Minh City gibi büyük şehirler de dahil olmak üzere topraklarının yarısından fazlasında yeni salgınlarla başa çıkmak için mücadele ediyor.

BAKAN: MELEZ BİR VARYANT

Sağlık Bakanı Nguyen Thanh Long, pandemi konulu ulusal bir toplantıda yaptığı konuşmada, "Hint ve Birleşik Krallık varyantlarından oluşan yeni bir melez varyant keşfettik" diyerek, "Bu varyantın özelliği, havada hızla yayılmasıdır. Boğaz sıvısındaki virüs konsantrasyonu hızla artar ve çevreye çok güçlü bir şekilde yayılır" şeklinde ekledi.

Bakan, bu yeni varyantla kaydedilen vaka sayısını belirtmedi, ancak Vietnam'ın yakındadünyanın genetik varyant haritasındaki keşfini ilan edeceğini söyledi.

BİR AYDA TAVAN YAPTI

Vietnam'da çoğu Nisan'dan bu yana meydana gelen 47 ölüm dahil 6 bin 700'den fazla vaka bildirildi.

Komünist ülke, enfeksiyon oranlarını nispeten düşük tutmaya yardımcı olan toplu karantinalar ve sıkı temas takibi ile pandemiye karşı agresif tepkisi nedeniyle daha önce yaygın bir övgü almıştı.

Yeni enfeksiyonlar halkı ve hükümeti korkuttu ve yetkililer hızla hareket ve ticari faaliyetlere katı sınırlar koymaya başladı. Ülkenin çeşitli bölgelerinde kafe, restoran, kuaför ve masaj salonlarının yanı sıra turizm ve dini mekanların kapatılması talimatı verildi.

(Guardian, Çevire: Polemikhaber)