Bir başka raporda, "bellek B" olarak adlandırılan bu hücrelerin enfeksiyondan sonra en az 12 ay boyunca sağlam olduğu ortaya çıktı. 

Bellek B hücreleri, virüsle tekrar karşılaştıklarında hızla çoğalıyor ve antikor üretiyor.

‘MÜTHİŞ BİR ANTİKORA SAHİPLER’

New York'taki Rockefeller Üniversitesi'nde ikinci çalışmayı yöneten araştırmacı Michel Nussenzweig, bellek B hücre korumasının özellikle virüse yakalanıp daha sonra aşılananlar için güçlü olduğunu söyledi.

Nussenzweig New York Times'a verdiği demeçte, "Enfekte olup aşılanan insanlar gerçekten müthiş bir tepkiye, müthiş bir antikor grubuna sahipler, çünkü antikorlarını geliştirmeye devam ediyorlar. Uzun süre dayanmalarını bekliyorum" dedi.

Bununla birlikte, St.Louis'deki Washington Üniversitesi'ndeki kemik iliği araştırması, 19 katılımcının çoğunda saptanabilir bellek B hücrelerine sahipken, olmayan dört kişi olduğunu buldu.

‘UMUT VERİCİ’

Pennsylvania Üniversitesi'nden bir immünolog olan Scott Hensley, her iki çalışmanın da bağışıklık hakkında umut verici işaretler sunduğunu söyledi.

Hensley verdiği demeçte, "Belgeler, SARS-CoV-2 için enfeksiyon ve aşılamayla ortaya çıkan bağışıklığın uzun ömürlü göründüğünü öne süren artan literatürle tutarlıdır" dedi.

(New York Post, Çeviri:Polemikhaber)