İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Esenyurt, Sultangazi, Fatih ve Bağcılar ilçelerinde sahte alkol ürettikleri tespit edilen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.

BİNLERCE LİTRE SAHTE ALKOL

Operasyon sonucu şüphelilerin sahte alkolü üretim ve dağıtım yerlerinde yapılan aramalarda;  15 bin litre etil alkol, 150 litre rakı esansı, 100 litre viski esansı, 100 litre votka esansı, 120 bin adet içki şişesi kuşağı, 250 bin adet içki şişesi etiketi, 355 bin kapak, 1 adet damıtma kazanı, 2 adet plastik tank, 6 adet alkolmetre, 307 bin adet sahte TAPDK bandrolün ve örgütün dağıtım ağında kullandıkları 3 araç ele geçirildi.

JANDARMA'DAN FİZİKİ TAKİP 

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 7 şüphelinin yüklü miktarda sahte alkol imal ederek piyasaya süreceği bilgisini aldı. Yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takip neticesinde şüphelilerin kimlik bilgileri ve faaliyet gösterdikleri adres belirlendi. 

ÖRGÜT ÜYELERİ YAKALANDI

İmal ettikleri yüklü miktardaki sahte alkolü piyasaya sürme hazırlığında olan örgüt lideri C.S. ile örgüt üyeleri Y.Ç., A.K.,C.K., M.K.,Z.K. ve M.B isimli şüpheliler yakalandı.

ADLİ MAKAMLARA SEVK

Olayla bağlantılı oldukları belirlenen 7 şüpheli adli makamlara sevk edildi.

 POLEMİK HABER / ÜNAL ERZENGİN