Çin'in ulusal sağlık yetkilileri, ülke Omicron kaynaklı vaka artışıyla savaşırken, geçen yıl Ocak ayından bu yana ölüm sayısında kaydedilen ilk artışla iki Covid-19 kaynaklı ölüm bildirdi. Bu ölümlerle beraber, Çin’de corona virüs kaynaklı ölüm sayısı 4 bin 638'e çıktı. Çin, Cumartesi günü çoğunluğu Jilin eyaletinde olmak üzere 2 bin 157 yeni vaka bildirdi. 

Çin, Vuhan’daki ilk salgından bu yana “sıfır Covid-19” stratejisi uygulamaya devam ediyor. Strateji, toplu testler ve katı karantinalara odaklanıyor ve sakinlerin karantinada veya temaslı takibi yoluyla tüm yeni vakalar bulunana kadar evlerinden çıkmaları yasaklanıyor. Strateji halk desteği aldı ve çok sayıda ölümü önledi.

ÇİN LİDERİNDEN ‘MİNİMUM MALİYET’ AÇIKLAMASI

Çin 2019'un sonundan bu yana en kötü vaka artışıyla karşı karşıya kalırken, yetkililer mevcut dalgalanmayı kontrol altına almak için sıfır tolerans stratejisini ikiye katlamaya söz verdiler. Ancak Çin'in lideri Xi Jinping, ilk kez önlemlerin yükünü kabul ederek, Çin'in virüsü kontrol etmede "minimum maliyetle maksimum etki" araması gerektiğini söyledi. (Guardian)