1,4 milyon litre petrol taşıyan tanker, Pasifik'te alabora olup battı 1,4 milyon litre petrol taşıyan tanker, Pasifik'te alabora olup battı

Hint asıllı ünlü İngiliz yazar Salman Rushdie, İtalyan bir yazara hakaret davası açan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye "Biraz büyü" mesajı gönderdi.

İtalyan yazar Roberto Saviano, Meloni'yi göçmen karşıtı politikaları nedeniyle sert sözlerle eleştirmiş, sağcı başbakan da yazara hakaret davası açmıştı.

76 yaşındaki Rushdie, "Bence siyasetçiler bu tür sözlere karşı biraz daha duyarsız olmalı çünkü sadece büyük bir güce değil büyük bir yetkiye de sahipler" dedi.

"TAVSİYEM BİRAZ BÜYÜMESİ"

Şeytan Ayetleri kitabıyla özellikle Müslüman çevrelerde büyük rahatsızlık yaratan ve 2022'de uğradığı bıçaklı saldırıda bir gözünü kaybeden Rushdie, Torino Edebiyat Fuarı'nda yaptığı konuşmada, "Bazı insanların siyasetçiler hakkında biraz daha doğrudan, hatta kötü konuşması normal. Bu hanımefendiye tavsiyem, daha az çocukça davranması ve biraz büyümesi" ifadelerini kullandı.

Mafyadan aldığı tehditler nedeniyle yıllardır polis koruması altında yaşayan İtalyan yazar Saviano, Meloni'nin açtığı davada 1000 euro para cezasına çarptırılmıştı. Salman Rushdie'yle arkadaş olan Saviano, tehditlerden kaçma konusunda İngiliz yazardan önemli tavsiyeler aldığını anlatmıştı.