Fransız Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, "Gerçekten aklımızda tutmamız gereken şey, her şeyden önce, Liverpool kulübünün İngiliz taraftarlarının biletsiz veya sahte biletlerle kitlesel buluşmasıydı" dedi.

Eric Zemmour gibi bazı Fransız aşırı sağcı politikacılar, Cumartesi günü oynanan Liverpool ile Real Madrid arasındaki maçtaki sorunların esas olarak yakındaki Saint-Denis Paris banliyösündeki gençlerden kaynaklandığını söyledi.

Bugün, Fransa spor bakanlığı, Stade de France'daki kaotik sahneleri görüşmek üzere polis, UEFA ve Fransa futbol federasyonu yetkilileri, İçişleri Bakanı Gérald Darmanin ve yerel ve bölgesel yetkililerle bir araya geliyor.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE

Maç, polisin Fransız ulusal stadyumuna biletsiz girmeye çalışan insanları durdurmaya çalışması ve bazı bilet sahiplerinin içeri alınmadıklarından şikayet etmesi üzerine 35 dakikalık gecikmeyle başlamıştı. Televizyon görüntüleri, kırmızı Liverpool formaları giymemiş gibi görünen gençlerin stadyumun kapılarından atlayıp kaçarken gösterdi. Çocuklar da dahil olmak üzere dışarıdaki kalabalığa çevik kuvvet polisi tarafından göz yaşartıcı gaz uygulandı.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Fransa ulusal stadyumundaki kaotik sahneler, Fransa'nın 2023 Rugby Dünya Kupası ve 2024 Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacak olması nedeniyle ulusal bir utanç olarak görüldü. Liverpool CEO'su Billy Hogan, Liverpool taraftarlarına yönelik muamelenin "kabul edilemez" olduğunu ve kulübün yönetim organı UEFA tarafından "şeffaf bir soruşturma" istediğini söyledi. (Guardian)