Geçtiğimiz yıl haziran ayında meydana gelen olayda Bolu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine bir yolcu otobüsü durduruldu. Otobüste yapılan aramalarda, şampuan kutusunun içerisine gizlenmiş 2 parça halinde 18,71 gram sentetik kannabinoid ve 3 parça halinde 12.44 gram skunk ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan yolculardan Kemal Kılıç (36) tutuklanırken yanında bulunan eşi S.K. ise serbest bırakıldı.

'UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPMAK' İLE SUÇLANDI

Kemal Kılıç ifadesinde uyuşturucuyu Ergin Soysal’dan temin ettiğini belirtmesi üzerine Kemal Kılıç ve Ergin Soysal hakkında, ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan dava açıldı.

Bolu 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Kemal Kılıç, suçlamaları reddetti. Tutuksuz sanık Ergin Soysal ise, “Benim olayla bir ilgim yok. Ben sadece uyuşturucu müptelasıyım. Yıllardır içerim. Beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ergin Soysal, mahkeme heyeti tarafından 12,5 yıl hapis ve 25 bin lira adli para cezasına çarptırılarak tutuklandı. Tutuklu sanık Kemal Kılıç’a ise 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 lira adli para ceza ile cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme salonuna çağrılan polis ekibi tarafından gözaltına alınan Soysal, cezaevine gönderildi.
(DHA)