Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Özak Tekstil'de çalışan işçiler, Öz İplik-İş sendikasından istifa ederek Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN)'na üye olmaya karar verdiler.

İşçilerin sendika değişikliğinin ardından fabrika yönetimi baskı uygulamaya başladı ve bir kadın işçiyi işten çıkardı. Bu gelişme üzerine, Özak Tekstil'deki işçiler fabrika içinde topluca eyleme geçerek üretimi durdurdu.

'DİRENİŞİ KIRMAK İÇİN YASAK KARARI ALDI'

BİRTEK-SEN’in sosyal medya hesabından yapılan açıklama:

“Özak Tekstil patronunun özel ‘ricası’ üzerine, fabrikadaki tehdit, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı Özak işçilerinin direnişini kırmak için yasak kararı aldı”

'AÇIKLAMA YAPMAMIZA BİLE İZİN VERİLMEDİ'

Gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen ise gözaltı aracında çektiği videoyu sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı: “Valilik kararından sonra işçilere bir açıklama yapmamıza bile izin verilmeden, jandarmanın saldırısına uğradık. Zorla yaka paça gözaltına alındım. Özak patronunun emriyle. Özak  direnişine sahip çıkın! Direne direne kazanacağız.”

CHP Lideri Özgür Özel'den, Erdoğan'a 'yeni bakanlık' teklifi CHP Lideri Özgür Özel'den, Erdoğan'a 'yeni bakanlık' teklifi