Adıyaman'da grevdeki işçilerin çadırı yakıldı! 'Polisler sadece seyretti' Adıyaman'da grevdeki işçilerin çadırı yakıldı! 'Polisler sadece seyretti'

Uşak'ta yaşanan olayda 2 yaşındaki bir çocuğu istismar eden sapığı "suçlu gösterme" iddiasıyla yargılanan eski KRT TV Genel Yayın Yönetmeni Cihan Güner'e dava açılmıştı. Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen kararda savcı, Cihan Güner'i ceza almasını talep etti fakat hakim beraatine karar verdi. Şimdi aynı savcı, Gazeteci Cihan Güner hakkında verilen beraat kararının bozulması ve Güner’in ceza alması için mücadele ediyor…

‘ADALETİNİ SEVDİĞİMİN TÜRKİYESİ’

Cihan Güner, sosyal medya hesabı üzerinden 2 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden ve mahkemece 65.5 yıl hapis cezasına çarptırılan şahsı 'suçlu gösteren' haberi yayınlamaktan 2 yıl hapis istemi ile yargılanıyorum. Adaletini sevdiğimin Türkiyesi!" paylaşımı oldukça konuşulmuş ve ses getirmişti.

SAVCI BERAAT KARARININ BOZULMASINI TALEP ETTİ

Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakimin Güner için verdiği beraat kararındaki asıl nedenlerden biri emsal gösterilen davaların gösterilmesi olduğu belirtilmişti. Ancak davaya bakan Cumhuriyet Savcısı Kürşat Karahan, Gazeteci Cihan Güner hakkında verilen beraat kararının bozulmasını talep etti. Savcının hamlesini duyuran Cihan Güner, “2 yaşındaki çocuğu taciz eden ve 65 yıl hapis cezası alan sapığın haberini yaptığım için 4 yıl boyunca yargılandığım davadan beraat etmiştim. Savcı, beraat kararını istinafa taşımış. Özetle diyor ki, Cihan Güner cezalandırılmalı. Ey adalet, ne haldesin?” diye tepkisini gösterdi. 

Cihan Güner X’te yaptığı paylaşımda savcının istinafa gönderdiği dilekçenin ilgili bölümünün ekran görüntüsünü paylaşarak “#GazetecilikSuçDeğildir” yazdı.

NELER OLMUŞTU?

Cihan Güner, 2 yaşındaki bir çocuğu istismar eden ve 65.5 yıl hapis cezası alan sapığı haberleştirmişti. Tecavüz eden sapığın çeşitli suçlardan "nitelikli cinsel istismar", "öldürmeye teşebbüs ve eziyet" suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi. 3 farklı suçtan ceza almıştı.

Gazeteci Cihan Güner, bir önceki duruşmasında kendini şu sözlerle savunmuştu: "Ceza almış birini suçlu göstermek nedir? Böyle bir suç oluşturulamaz.”