2014-2019 arasında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yapan Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı serüveni hakkında 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mustafa Sarıgül ilginç bir iddia ortaya koydu.

Polemik TV Youtube kanalında katıldığı Dört Köşe Programı’nda konuşan Mustafa Sarıgül, “Ben İBB Başkan adayı iken Trabzonspor Başkanı Sadri Şener beni aradı. “Ekrem Bey’i Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı yapmanı senden rica ediyorum” dedi. Sonra başbakanlığımızı da yapmış olan Mesut Yılmaz aradı. “Ekrem çok değerli bir çocuk. Onu belediye başkan adayı olarak değerlendirir misin” dedi. O dönemde Ekrem Bey’e Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olarak görev verdik. Orada başarılı olduğu için İBB’ye geldi” açıklamasını yaptı.

'İKTİDAR EKREM BEY'İ BİR DAKİKA RAHAT BIRAKMIYOR'

Ekrem İmamoğlu’nu başarılı buluyor musunuz sorusunu yanıtlayan Sarıgül, İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davayı da değerlendirerek, “Belediye başkanlarının 2,5 yılı zaten pandemiyle geçti. İktidar da Ekrem Bey’i bir dakika rahat bırakmıyor. Ben bu davaları doğru davalar olarak görmüyorum. Siyaset sandıkta mücadele ile olmalı. Demokrasilerde güç halkın sevgisidir. Bırakacasınız çalışacak. Millet değerlendirmesini yapacak. Bu tip olaylar, siyasi olarak yapanları yıpratır” ifadelerini kullandı.

Polemik Haber/KADİR KAPLAN