Türk siyasetinin en önemli dönüm noktası olarak belirlenen Mart 2024 yerel seçimleri için partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. Hem muhalefet, hem de iktidar partileri için hayati önem taşıyan İstanbul il ve ilçe adayları birer birer açıklanırken belirsizliğini koruyan ilçelerde heyecan had safhaya ulaştı. Bu ilçelerden bir de üç dönemdir CHP tarafından yönetilen Sarıyer oldu.

CHP'nin birçok meslekten toplam 16 aday adayı bulunan ilçede, kadın adaylardan Dilek Karafazlı ismi ön plana çıktı. Sarıyerli olan ve siyaset bilimi mezunu olan Karafazlı, aday gösterilirse Sarıyer'de çok şey değişecek.

Antalya'daki Hotel'de 'Milliyet farkı' ücretlendirmesi Antalya'daki Hotel'de 'Milliyet farkı' ücretlendirmesi

2010'DAN BERİ CHP'DE AKTİF GÖREVDE

2010 yılından beri Sarıyer CHP İlçe Örgütünde aktif üye olarak görev alan Karafazlı ayrıca Parti Okulu Eğitmenliği de yapıyor. Dilek Karafazlı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Avrupa Yakası Çözüm Noktaları Şefliği çok sayıda görevde bulundu.  

"HAYALİNDEKİ SARIYER İÇİN BİR DİLEK TUT"

'Hayalindeki Sarıyer için bir Dilek tut' sloganıyla yola çıkan Karafazlı, Sarıyer Belediyesi’nin daha çağdaş, interaktif bilgiye dayalı bir yönetimi hak ettiğini düşünüyor. Karafazlı, “Sarıyer Belediyesi Kadın Merkezi’nin kurulmasında öncü politikalar geliştirdim ve 5 yıl yöneticiliğini yaptım. Sarıyer’de Şiddete karşı kadın dayanışması adına ilk kadın yürüyüşünü gerçekleştirdim. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerinde çeşitli projelere koordinatörlük yaptım. Belediye adına pek çok kurumsal işbirlikleri gerçekleştirdim. Belediyecilikte olan tecrübemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üstendiğim aktif görevlerle iyice pekiştirdim. Bir Sarıyerli olarak ilçemi tanıyor ve seviyorum. Amacım sorunları çözülmüş bir Sarıyer’de demokrasinin gelişimine katkı sunmak, semt kültürünün varlığını korumak, toplumun huzurunu önceleyen, dayanışmayı artıran anlayışım ile yurttaşlarımızın mutluluğunu öncelemektir” dedi.