Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal süreci devam ediyor.Taraflar savaşın 4. gününde de müzakre masasına oturamadı. Rusya 150 bin nüfuslu Melitopol’e girdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Kiev yönetiminin müzakereler için bugünü işaret ettiğini duyurdu. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre müzakere ihtimali ardından orduya 'dur' emri veren Putin, Ukrayna'nın müzakereleri reddetmesi üzerine emri geri çekti. Rusya Savunma Bakanlığı, tüm birlikte bütün istikametlerde saldırı emri verildiğini açıkladı. 

17.06 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre; görüşmede ateşkesin sağlanması ve tahliyeler dahil insani durum ele alındı.

16.48: Ukrayna-Belarus sınırında, Pripyat Nehri yakınında, Ukrayna heyetinin Rus heyetiyle ön koşulsuz görüşmesi konusunda mutabık kaldık. Alexander Lukashenko, Ukrayna heyetinin seyahati, görüşmeleri ve dönüşü sırasında Belarus topraklarında konuşlanmış tüm uçakların, helikopterlerin ve füzelerin yerde kalmasını sağlama sorumluluğunu üstlendi.

15.45: SON DAKİKA!! UKRAYNA, BELARUS'TAKİ MÜZAKERE TEKLİFİNİ KABUL ETTİ - UKRAYNA HEYETİ BELARUS'A GİDİYOR

15.27: G7, Batı'nın bazı Rus bankalarını SWIFT'den keseceğini söyledi.

15.04: Kremlin, Ukrayna ile görüşmelerde İsrail'in arabulucu olmayı talep ettiğini duyurdu. Öte yandan açıklamada; Putin'in, İsrail Başbakanı Bennett'e Rusya'nın Belarus'ta görüşmeye hazır olduğunu ancak, Kiev'in bu fırsatı kullanmadığı belirtildi.

14.49: Ukrayna Cumhurbaşkanı zelensk, belarus lider lukashenko ile konuştuğunu söyledi.

14.46: Almanya, Rusya gazı alımını azaltma planlarını hızlandıracak.

14.40: Ukrayna Başsavcılığı: Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'savaş suçlusu' olduğunu kanıtlayacağız.

14.35: Hollanda bu akşamdan itibaren hava sahasını Rusya'ya kapatacak.

14.33: Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından 368 bin mültecinin komşu ülkelere geçtiğini bildirdi.

14.28: İtalya, hava sahasını Rus uçaklarına kapattı.

14.26: Rus Devlet Savcısı, Rusya'nın güvenliğine karşı yabancı devletlere yardım sağlayan herkesin ihanetten 20 yıl cezalandırılacağını söyledi.

13.50: Zelenski: Rusya'ya karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açtık.

13.49: Almanya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle ülkenin hava sahasını Rus uçaklarına kapatacak.

13.10: Almanya Şansöylesi Scholz: Rusya'ya karşı eşi benzeri görülmemiş bir yaptırım paketi hazırlıyoruz

12.41: Azerbaycan'ın Ukrayna Konsolosluğu'ndan yapılan açıklamaya göre dün gece Ukrayna’nın Odessa kentinden ayrılmaya çalışan Azerbaycanlı vatandaşların bulunduğu araç konvoyuna sabotaj grupları tarafından ateş açıldı. Açıklamada, saldırılarda toplam 4 Azerbaycan vatandaşının hayatını kaybettiği kaydedildi. 

12.39: Bir Avrupa Birliği (AB) yetkilisinin Reuters'a verdiği demeçte, AB çapında Rus uçuşlarına yönelik bir yaptırımın gerçekleşebileceği bildirildi. Söz konusu kararın yeni bir yaptırım paketinin parçası olabileceği kaydedildi. Yetkili, AB üye ülkelerinin büyük bir çoğunluğunun hava sahalarını Rus uçuşlarına kapattığını ve daha geniş kapsamlı bir resmi kararın kısa süre içinde alınabileceğini de sözlerine ekledi.

12.10: Harkov bölgesel yönetim idaresi, Rusya'nın askeri ilerleyişini hızlandırdığı için Ukrayna kuvvetlerinin ülkenin ikinci büyük kenti Harkov'un sokaklarında Rus birlikleriyle savaştığını söyledi.

11.54: İngiltere Dışişleri Bakanı Truss, "Önümüzdeki haftalarda daha fazla oligarkı yaptırımlarla hedef alacağız" dedi.

11.51: Rusya Merkez Bankası: Finans sektörünün istikrarını korumak için gerekli kaynaklara sahibiz

11.50: Zelenski, Ukrayna yanlısı 'uluslararası koalisyon' kurulmasına yönelik çağrıda bulundu.

11.32: Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna tarafına görüşmeler devam ederken, askeri operasyonunun durduruluacağını söylediklerini belirtti.

11.23: Gazprom, gaz akışının normal şekilde devam ettiğini açıkladı.

11.15:Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitri Kuleba 'Hitler'i yendik Putin'i de yeneceğiz'

10.54:Zelenski Belarus'ta görüşmeyi reddetti. 'Adil bir görüşme için Varşova, Budapeşte,Bakü veya İstanbul en uygun zemin olacaktır' dedi. Buna gerekçe olarak 'ülkeme füze yağdırılan bir toprakta bu görüşmeler yapılamaz' ifadelerini kullandı

10.16:Rus heyeti Ukraynalılarla müzakereler için Beyaz Rusya'ya geldi (Ria)

10.00:Portekiz, Ukrayna'ya silah, el bombası ve askeri teçhizat gönderecek

09.31: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yurt dışından gelen gönüllüler için yabancı bir birlik kurulacağını duyurdu. 

09.30: Ukrayna'da Harkov Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada, "Rus ordusu Harkov'a girdi. Vatandaşlardan sokağa çıkmamalarını, sığınaklarda kalmalarını istiyoruz" dedi. 

09.24:Kiev'de patlama sesi duyuldu.

09.13: AFP: Rusya, Harkov'un ardından Ukrayna'nın güneydoğusunda bulunan Berdyansk kentini de kuşattığını iddia etti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus haber ajanslarına yaptığı açıklamada, "Son 24 saat içinde Kherson ve Berdyansk kentleri Rus silahlı kuvvetleri tarafından tamamen ablukaya alındı" dedi.

09.10: Reuters: Kiev'de siren sesleri duyuluyor.

08.50: Ukrayna, Rus güçlerinin Harkov'a girdiğini açıkladı.

08.30: Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki silahlı girişimlerinin başarısız olacağı vurgusu yapıldı. Elçiliğin sosyal medya hesabından sabah saatlerinde yapılan açıklamada "Günaydın dostlar! Yüzde 100 gerçek olan bilgiye göre düşman, Ukrayna'daki başarısızlıklarla o kadar demoralize olmuş ki orkları (namı diğer hava indirme birlikleri) emri uygulayıp savaş kargo uçağına binmekten vazgeçiyorlar! Detaylar geliyor! Biz kazanacağız!" ifadeleri kaydedildi.

08.00: Google, Rus devlet medyasına ait internet siteleri, uygulamalar ve YouTube hesaplarının gelir elde etmesini askıya aldı.

07.30:Mykolayiv Belediye Başkanı Alexander Senkevich:Her şey kontrol altında. Şehirdeki tanklar ve zırhlı araçlar Ukrayna ordusuna aittir.

07.15: Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 64 sivilin hayatını kaybettiğini ve 240 sivilin yaralandığını duyurdu. 

06.21: Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile yapılacak olası müzakerelerde Ukrayna'nın dikte edeceği bir pozisyonda olacağını söyledi.

05.25: Kiev'de patlama tehlikesi üzerine otel müşterileri sığınaklara indirildi.

05.10: Ukrayna, Donbass'ta kaybettiği Luhansk’a bağlı Sievierodonetsk kentini geri alındığını ve kentte tam kontrolün sağladığını duyurdu.

04.39: Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında, başkent Kiev'e yakın bir bölgede bulunan petrol tank çiftliğinin vurulduğu bildirildi.

04.25: Dünya’da en çok tanınan hacker gruplarından Anonymous, Rus devlet televizyonunu hackleyerek Rusya’nın Ukrayna’ya saldırına ait görüntülerini yayınladı.

03.55: Gazeteci Christo Grozev, Ukrayna'nın eski Avusturya Büyükelçisi Olexander Scherba'nın da paylaştığı bir video kaydı yayınlayarak, Kiev'in sürekli bombardıman altında olduğunu ve toplam 500 tanktan oluşan 3 konvoyun farklı yönlerden şehre yaklaştığını duyurdu.