Ukrayna'da bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna yaptığı açıklamada, "Fransa, bu dramın koşulları hakkında mümkün olan en kısa sürede ve şeffaflık içinde bir soruşturma yürütülmesini talep ediyor" dedi.

Çalıştığı basın kuruluşu olan Fransız televizyon kanalı BFM, Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana öldürülen en son gazeteci olan 32 yaşındaki Frederic Leclerc-Imhoff'un Ukrayna'da haber gezisinde olduğunu söyledi.

RUSYA’NIN ÖLDÜRDÜĞÜ 32. GAZETECİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, Leclerc-Imhoff'un 24 Şubat'ta Rus işgalinin başlamasından bu yana öldürülen 32. medya çalışanı olduğunu söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, yorum talebine yanıt vermedi ve güçlerinin Ukrayna'daki sivilleri hedef aldığına dair iddiaları defalarca reddetti.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Frederic Leclerc-Imhoff savaşın gerçekliğini göstermek için Ukrayna'daydı. Rus bombalarından kaçmak için kaçmak zorunda kalan sivillerle birlikte bir insani yardım otobüsünde ölümcül şekilde yaralandı" şeklinde kaydetti. (Reuters)