Ruslar, bu hafta başlarında Sibirya'nın Chukotka yarımadasına 76 kilometre uzaklıktaki St. Lawrence Adası'nda yaklaşık 600 kişilik bir yerleşim yeri olan Gambell yakınlarında küçük teknelerini karaya çıkardı.

Kasaba Memuru Curtis Silook, adamların deniz yoluyla yaklaşık neredeyse 500 kilometre uzaklıktaki Rusya'nın Egvekinot kasabasından yola çıktıklarını söylediklerini söyledi. Yerel bir sakin, adamlardan birinin Avrupalı ​​görünüşlü olduğunu ve İngilizce konuştuğunu, diğerinin ise Sibirya Yupik etnik kökenine sahip olduğunu söyledi.

GERİ GÖNDERİLEBİLİRLER

İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü, “Bireyler, bir tarama ve inceleme sürecini içeren inceleme için nakledildi ve ardından Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası kapsamında geçerli ABD göçmenlik yasalarına uygun olarak işlendi” dedi.

Alaska Valisi Mik Dunleavy, "Rusya'dan bir tekneyle gelen ve Gambell'de gözaltına alınan bu iki kişi. Sürekli bir birey akışı veya bir birey filosu beklemiyoruz. Bunun olacağına dair bir işaretimiz yok, bu yüzden bu bir kerelik olabilir” dedi.

Alaska'dan Cumhuriyetçi Senatör Dan Sullivan, ABD Gümrük ve Sınır Korumasının iki Rus'un ABD'de kalmasına izin verilip verilmeyeceğine henüz karar vermediğini söyledi. Sullivan, sınır korumasını "daha fazla Rus'un Alaska'daki Bering Boğazı topluluklarına kaçması durumunda sahil güvenlikle birlikte bir plan hazırlamaya" teşvik ettiğini söyledi. (Guardian)