Sosyal medya üzerinden bir hafta kadar önce dolaşıma sokulan çeşitli listeler, tartışmalara yol açtı. Sezgin Baran Korkmaz ile teması olduğu iddia edilen 10’larca kişinin adının yer aldığı listeleri dolaşıma sokan hesaplara ilişkin SBK Holding’den de yazılı bir açıklama yapıldı.

“Bu hesabın iddiaları maddi gerçeklerden tamamen uzak olduğu gibi en hafif hali ile ‘deli saçması’ bir hale dönüşmüştür” denilen açıklamada şunlar kaydedildi: 

“Bir süredir Twitter sosyal medya platformu üzerinden sahte bir hesapla yapılan yayının yegâne amacı, gerçekleri eğip bükmek suretiyle manipülatif algı oluşturmak ve bu algı sayesinde gerek kamuoyu gerekse çeşitli kurum ve kuruluşları üzerinde baskı yaratmaya çalışmaktır. Sahte bir hesap kullanılmasının temel amacı ise suç niteliği taşıyan eylemlerin sorumluluğundan kaçınmaktır. SBK Holding ve Sezgin Baran Korkmaz bugüne kadar doğrudan ya da avukatları aracılığıyla herkes tarafından bilinen iletişim kanalları üzerinden açıklamalarda bulunmuş, kimliği belirsiz mecralar ya da kişiler üzerinden hiçbir faaliyet gerçekleştirmemiştir.” 

AMAÇ İTİBAR SUİKASTI

Açıklamanın devamında “Kim tarafından, nerede, nasıl yazıldığı belli olmayan ve ortaya herhangi bir belgeye dayalı iddia da koyamayan, özü itibariyle suç olan ve Sezgin Baran Korkmaz’a yönelik olarak düzenlenen itibar suikastının manipülasyon ile yaratılacak, sansasyonel etkisini arttırma amaçlı olarak bir liste tertip edilmiş ve sansasyonel etkiyi arttırma olasılığı olduğu düşünülen ilgili, ilgisiz pek çok isim bu listeye dahil edilmiştir. Belli ki bu listeyi kurgulayanların bu isimler ile sürdürmekte oldukları başkaca husumetleri de bulunmaktadır ve akıllarınca bu manipülasyon girişimleri ile hem Sezgin Baran Korkmaz’a hem de basın mensubu, iş adamı, kamu görevlisi ve avukat kişilere aynı anda itibar suikastı gerçekleştirmeyi hedeflemektedirler” denildi.

KAMU İLE İŞ İLİŞKİSİ YOK 

Korkmaz’ın kamu ile hiçbir iş ilişkisinin olmadığı, bir tek kamu ihalesine girmediği bilgisine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Bir tek kamu ihalesi ihale almamış, kamu ile doğrudan ya da dolaylı başkaca hiçbir ilişkisi olmamış, kamu bankalarından kredi kullanmamış, kamu kaynaklı hiçbir fonlama sürecinin içinde olmamıştır. Sezgin Baran Korkmaz yaptığı işi hemen her televizyon programında, hemen her söyleşide, her ortamda paylaşan bir kişidir. Ekonomik gücünü yitirmiş şirketleri satın alma işini yaptığını her yerde beyan etmiş ve bu vesile ile yaptığı yatırımlarının tamamının gerek yatırım yapılma süreçleri gerekse yatırım yaptıktan sonra şirketlerin etkin hale getirilmesine ilişkin uygulanan iş modellerini, tüm yasal süreçleri gizli saklı olmaksızın kamuoyu ile paylaşmıştır” ifadelerine yer verildi.

RAPORLAR İNCELENDİ

Korkmaz’ın yürüttüğü tüm ekonomik süreçlerin açık ve izlenebilir olduğu kaydedilerek “Zira tüm düzenleyici, denetleyici otoritelerin ve bağımsız denetçilerin raporlarının tamamı incelenmiştir. Bankalardan ödenemeyen borç dosyalarının satın alınması işlemeleri ya da şirketlerin satın alınması süreçleri bankalardaki bunlara ilişkin hesap hareketleri, ticaret sicil işlemleri ve diğer tüm sicil işlemleri bu tür sistemlerde hiçbir kısıtlama olmaksızın açıkça durmaktadır. Yapılan tüm işlemler ticaretin, yatırım yapmanın olağan akışına uygun şekilde yapıldığı için gizlenmesine saklanmasına ihtiyaç duyulmayacak şekilde her türlü sicilde açıkça yayınlanmıştır. İddia edildiği yapılan işlemleri gizlemek, örtmek, perdelemek veya farklı göstermek gibi bir amaç olmamıştır. Dolayısı ile böyle bir amacı destekleyecek hiçbir özel ilişkiye de hiçbir zaman ihtiyaç duyulmamıştır”  

SAHTE HESABI KİM FONLUYOR?

SBK Holding açıklamasının devamında şöyle denildi: “Peki, bu sahte hesap ve onu kullanan yada kendisini kullandıran kendisine medya mensubu sıfatını yakıştıran, ancak benzeri konularda daha önce çeşitli yaptırımlara uğramış olan kişiler neden bu konunun üzerinde bu kadar durmaktadırlar? Belli ki bu sahte hesabın arkasında duran, bu manipülasyon amaçlı girişime kaynak sağlayan, fonlayan kişi ya da kişiler bulunmaktadır. Öncelikle şu bilinmelidir ki suç niteliği taşıyan fiillerin kimler tarafından gerçekleştirildiği ve bu temelsiz bilgilerin kimler tarafından kamuoyuna sunulduğu er ya da geç ortaya çıkacaktır. Şirketimiz ve Sezgin Baran Korkmaz vekilleri hakaret ve iftira içeriği taşımayan, yanlış ve temelsiz bilgileri kullanmayan tüm medya mensuplarının haber, basın ve ifade özgürlüklerine sonuna kadar saygılıdır. Ancak kişilik haklarına saldırı ve ceza kanunu anlamında suç teşkil eden, adil yargılanma hakkını etkilemeye dönük ve masumiyet karinesini hiçe sayan fiil ve açıklamaları gerçekleştiren ya da katkı sunan kişi ya da kişiler hakkında yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı da kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Adalete, hukuka ve bağımsız yargıya olan güvenimiz tamdır.”