Tunceli merkezli 3 ilde sazan sarmalı yöntemiyle, araç alım satım sitelerinde gördükleri ilanları kopyalayıp, daha ucuz fiyata kendi araçlarıymış gibi sattıkları öne sürülen 6 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden ikisi tutuklanırken, dördü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin bu yöntemle 437 kişiyi, 100 milyon lira dolandırdıkları belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bir kişinin 1,5 milyon liraya TIR alırken dolandırıldığı ihbarı üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince özel ekip kurularak, çalışma başlatıldı. Çalışmada bazı kişilerin sazan sarmalı yöntemiyle, araç alım satım yapan sitelerdeki ilanları kopyalayıp, kendi ilanıymış gibi daha ucuza ilana koyduğu, kendilerine ulaşanlara verdikleri hesap numaralarına çeşitli bahanelerle para gönderterek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Ekipler, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi Tunceli, Batman ve Mersinde düzenlenen operasyonla yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise çok sayıda altın, döviz, sim kart, banka hesap kartları ve cep telefonları ele geçirildi.

9 MAĞDUR VATANDAŞ SON ANDA KURTULDU

Şüphelilerin, mağdurlarla Suriye uyruklu kişiler adına alınmış sim kartlar üzerinden iletişime geçtiği, 437 kişiyi, 100 milyon lira dolandırdıkları belirlendi. Öte yandan ekiplerin uyarıyla 9 kişi, 23 milyon değerindeki araçlarını satmaktan son anda kurtuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BİR DİĞER ŞEBEKEYE OPERASYON: 65 GÖZALTI 

Öte yandan İzmir merkezli 5 ilde, polisin hava destekli olarak düzenlediği operasyonlarda, internetten verdikleri sahte kiralık ev ilanlarıyla kapora alarak ya da telefonda kendilerini avukat ve icra memuru olarak tanıtıp "Adınıza açılan icra davaları var. Sizi uzlaştırma için avukata yönlendiriyorum'' diyerek 94 kişiyi toplam 10 milyon lira dolandırdıkları belirlenen 65 şüpheli gözaltına alındı.

Kayıp profesör Korhan Berzeg'le ilgili flaş gelişme! DNA sonuçları çıktı Kayıp profesör Korhan Berzeg'le ilgili flaş gelişme! DNA sonuçları çıktı

Liderliğini Ö.A.'nın yaptığı, suç örgütü üyelerinin farklı adreslerde kurduğu çağrı merkezi ofislerinde Türkiye'nin birçok ilinde, ilk belirlemelere göre 94 vatandaşı mağdur eden suç örgütünü çökertmek için harekete geçti.

AVUKAT SÜSÜYLE 10 MİLYONLUK VURGUN

Şebekenin, internet sitelerine verdikleri sahte kiralık ev ilanlarıyla 'kaparo' ücreti adı altında para alarak ya da telefonda kendilerini avukat ve icra memuru olarak tanıtıp "Adınıza açılan icra davaları var. Sizi uzlaştırma için avukata yönlendiriyorum" diyerek mizansenlerle kandırıp, korkuttukları kişileri toplam 10 milyon lira dolandırdıkları belirlendi. Şüphelilere yönelik İzmir merkezli Bursa, Manisa, Çorum ve Diyarbakır'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Özel harekat polisi ve helikopter destekli yapılan eş zamanlı şafak operasyonlarda toplam 69 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda; 1'i kurusıkı 2 tabanca, 199 mermi, 21 fişek, 879 gram skunk, 9,5 gram bonzai, 896 sentetik hap, bir miktar metamfetamin, 5 uyuşturucu kullanma düzeneği, 1 hassas terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 22 ayar 4 altın bilezik, 90 bin TL, 1 para sayma makinesi, 10 pos cihazı, çok sayıda dijital ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.