Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik açıklamaları nedeniyle "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı mahkemeden karar çıktı.

Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi.

'BU SİYASİ BİR DAVA'

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Fincancı’nın, sınır ötesindeki operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarıyla ilgili yaptığı açıklama nedeniyle ‘basın yoluyla terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün saat 10.00'da başladı.

Duruşmayı CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  İnsan Hakları İzleme Örgütü, Avrupalı Doktorlar için Daimi Komite, Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu temsilcileri ve çok sayıda kişi izledi.

TSK'ye yönelik açıklamaları gerekçe gösterilerek 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya son sözü soruldu. 

Fincancı, "Bu hukuki bir dava değil, siyasi bir dava. Siyaseten TTB'yi, demokratik ilkeleri yok etmek üzere bir dava" dedi.