Uğur Mumcu suikastine ilişkin iddialarda bulunan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ''Hep terör bölgelerinde terör tarlaları olur, uyuşturucu satışları olur ve silah ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor olay yerine ilk gelen kim? Saldırıdan sonra olay yerine ilk giden Mehmet Ağar'dır'' ifadelerini kullanmıştı. 

Peker'in iddialarının ardından Ankara'da 19 yıl önce suikaste uğrayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun eşi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Şengül Hablemitoğlu, açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hablemitoğlu, ''Eli kanlı katiller, uyuşturucu kaçakçıları saygın muteber devlet adamları hemi? Topunuzun soyu kurusun, çürüyün diyeceğim ama zaten çürümüşsünüz…Her siyasi cinayet, işlendiği dönemin ilgili kurumlarındaki bürokratları zan altında bırakır. Burada olan bunun ifşa edilmesi, malumun ilanı.

Katillerin bilinmediğini düşünmüyordunuz herhalde. Mevzu bu da değil, susanlar, görmezden gelip ört bas edenler cinayetlere ortaktır zaten… Yalnız Sedat Peker olay mahalline ilk gelenlere bakın diyor ya; eksik bilgi. Tabii ne bilsin öldürülenlerin yakınları kadar farkındalığı olamaz. Sonuç itibariyle bizim cenahtan değil. Biz, birden bire ortadan kaybolanları da bir kenara koyarız. İlk gelenler ve birden kaybolanlar.. Bu arada savcı bulursanız haber verin…” diye yazdı.