Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetini Meclis gündemine taşımıştı. Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması talebiyle verdiği önergede soruşturma aşamasında yaşananları sormuştu.

'SEN KİM, BİZİMLE AŞIK ATACAKSIN'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, verdiği önergeyi gerekçe göstererek Ahmet Şık’ı sosyal medyadan hedef aldı. MHPli Yalçın, “Ahmet Şık adındaki tipsiz, hakkımızda Meclise önerge vermiş. Aklınca bize pislik sıçratmaya çalışıyor. Behey densiz, behey PKK artığı, behey CIA’in oyun uşağı! Sen önce kendi sicilindeki sabıkalara bir bak! Sen kim, bizimle aşık atmak kim!” ifadelerine yer verdi.

'CİNAYETİ ÖRTBAS ETMEYE KALKIŞMASI NORMAL'

Yalçın’ın hakaret dolu açıklamasına yanıt veren Ahmet Şık, Ateş cinayetine MHP’nin adının karıştığını hatırlattı. Şık şu ifadelere yer verdi: Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir devlet olsa siyasetin çöplüğünde, bir hukuk devleti olsa hapiste olması gereken kişinin; tetikçisi, işbirlikçisi, finansörü, polisi ve suç ortağı milletvekiline kadar partisinin adının karıştığı bir cinayeti örtbas etmeye kalkışması normal.

AHMET ŞIK’IN SORU ÖNERGESİ

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Şık, yaşananları Susurluk kazasına benzeterek soru önergesinde şu ifadelere yer vermişti: Devlet içi iktidar çekişmelerinin yoğunlaştığı her dönemde gerçekleşen Susurluk vakası gibi olaylara, bir yenisi daha eklenerek; 30 Aralık 2022 Cuma günü, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski başkanı Sinan Ateş isimli şahsa Ankara’nın merkezinde motosikletli tetikçiler tarafından suikast düzenlenmiş ve şahıs hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili olarak kamuoyunun yeterli tahkikat yürütülmediğine ilişkin çekinceleri bulunmaktadır. Cinayetle ismi anılan Milliyetçi Hareket Partisi/Ülkü Ocakları mensuplarının sayısı gözetildiğinde, saldırının siyasi bir suikast olması ihtimali kuvvetlenmektedir ve kamuoyunu aydınlatmak için, medyada gündeme getirilmiş aşağıdaki soruların yanıtlanması gerekliliği hasıl olmuştur.