Türk Tarih Kurumu ve Dışişleri Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla hazırlanan sempozyum, 13-14 Nisan 2023 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Doktora Salonu'nda gerçekleştirilecek.

SEMPOZYUMA AKADEMİSYEN VE DİPLOMATLAR KATILACAK

Türkiye ve yurt dışından akademisyen ve diplomatların katılımıyla gerçekleştirilecek olan sempozyumda, 16. yüzyıldan bugüne uzanan Türk diplomasisinin kurumsallaşmasının başlangıcından, Hariciye Nezareti'nin kuruluşuna ve Türk Dışişlerinin Cumhuriyet dönemindeki gelişmelerine değinilecek.

BELGESEL GÖSTRİMİ VE FOTOĞRAF SERGİSİ

Etkinlik kapsamında, Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan "Asırların Birikimi: Türk Diplomasi Tarihi" adlı belgesel film gösterimi de yapılacak. Film gösteriminin yanısıra, Dışişleri Bakanlığı'nın katkılarıyla arşivlerden temin edilen ve Türk hariciye tarihinde önemli kişi, olay ve yapıları gösteren bir fotoğraf sergisi de yer alacaktır.

ÇEVRİMİÇİ OLARAK YAYINLANACAK

Cumhuriyetin 100 yılında Türk dış politikalarına ve tarihine dair önemli bilgilerin aktarılacağı sempozyum, Türk Tarih Kurumu'nun resmi YouTube kanalı üzerinden Türkçe ve İngilizce dil seçeneği ile yayınlanacak.

Sempozyum hakkında daha ayrıntılı bilgi için: Tıklayınız

POLEMİK HABER

Tayfun Kılıç