Agrobay Seracılık’ta sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan 5 kadın işçi, çatıya çıkarak eylem gerçekleştirdi. Polis işçileri gözaltına aldı.
İzmir Dikili'de Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık’ta en az 40 işçi, sendikalaşma sürecine karşılık keyfi bir şekilde işten atılmıştı.

Hakları için 98 gündür direnen işçiler bugün bir eylem gerçekleştirdi.

5 kadın emekçi, Bergama kent meydanında bulunan bir binanın çatışına çıkarak hakları için taleplerde bulundu.

GÖZALTINA ALINDILAR

İşçiler “Kimse bizim sorunumuzu çözmedi. Eğer bugün bu sorun çözülmezse canımıza kıyacağız. Ölmek var dönmek yok” dedi. Eylem sonrası polis, olay yerine gelerek işçileri gözaltına aldı.

Tarım Sen sendikası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yeter artık yeter bir şey yapın! 98 gündür maaş ve tazminatları için direnen Agrobay işçilerinin bir kısmı Bergama meydanda bulunan bir binanın çatısına çıktı.  Olay yerine geçiyoruz durumu aktaracağız. Yaşanabilecek tek bir olumsuzluğa tahammülümüz yok! İşçilerin saçının teline zarar gelirse bu dünyayı sorumluluk almayanlara dar ederiz. Yeter! Agrobay işçileri Bergama'da çatıda. Canına tak etmiş, kaybedecek hiçbir şeyi olmayan kadın işçilerin hakkını verin!” ifadelerini kullandı.

Depremin vurduğu Hatay'da, yağışlar nedeniyle yollar göle döndü Depremin vurduğu Hatay'da, yağışlar nedeniyle yollar göle döndü