AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de üç kişinin öldürüldüğü Şenyaşar cinayetine ilişkin Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'a açıklamalarda bulundu.

Pehlivan, Şenyaşar ailesini terör örgütü üyeliğiyle ve örgüte eleman kazandırmakla suçlayarak, Yıldız'ın, “Bir PKK itirafçısının ifadesi var; Suruç’tan Kobani’ye adam teslim ediyorlardı. Saldırı terör saldırısı olmayabilir ama aile terörist” dediğini yazdı.

Pehlivan, "AK Parti milletvekiliyle cinayeti konuştum" yazısında şunları kaydetti:

"Yaralananların tedavisinin engellendiğini, baba Şenyaşar’ın oksijen tüpüyle ve demirlerle saldırılarak öldürüldüğünü hatırlatıyorum. Faillerin akrabası olduğunu vurguluyorum.

Ağabeyi Mehmet Şah Yıldız’ın vurulduğunu duyan eş, dost ve akrabaların hastaneye koştuğunu aktarıyor AK Partili Yıldız. 'En az 1000 kişi vardı hastane içinde' diyor.

Sonra sözü hep aynı yere getiriyor: 'İki ayrı tarafın da yaralılarını aynı hastaneye götürmek planın bir parçasıydı.'


AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız

'BENİM AİLEMDEN KİMSE YAPMADI'

'Eğer bu bir kışkırtma ise kim yapar ki' diye soruyorum. 'Ambulans şoförlerinin telefon kayıtlarına bakmak lazım' yanıtını alıyorum. Tutanaklara yansıyan tanık ifadelerinin aksine cinayeti 'Benim ailemden kimse yapmadı, inanmıyorum' diye anlatıyor. Açıkçası, bana da bu iddiası inandırıcı gelmiyor. O ise 'Terörist de olsalar hastanede böyle bir şeyin yaşanmaması gerekti' diye ekliyor.

Bunun üzerine 'Güvenlik güçlerinin sizin isteğinizle hastanedeki olaylara müdahale etmediği söyleniyor' diyorum. AK Parti milletvekili Yıldız net bir şekilde 'Kesinlikle yalan, hiçbir Emniyet görevlisiyle görüşmedim' yanıtını veriyor. 'Fakıbaba’ya sorun, ben ayrılmıştım ama o oradaydı; engelleseydi' diye de ekliyor."

Pehlivan yazısının devamında Yıldız'ın, AK Parti'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen Ahmet Eşref Fakıbaba ile ilgili yaptığı açıklamalara da yer verdi.

'FAKIBABA HİÇ AK PARTİLİ OLMADI'

Yıldız Fakıbaba ile ilgili şunları kaydetti: "Fakıbaba bakandı ama o hiçbir zaman AK Partili olmadı. Fakıbaba bakanlığı AK Partililerden intikam almak için kullandı."

Fakıbaba'nın Orhan Yıldız isimli bir kişiden tehdit aldığı iddiasıyla ilgili de, "Tehdidi bilmiyorum. Ailem 5 bin kişi... Bütün aileyi zan altında bırakamazsınız. Ailemi değil, beni konuşsun..." açıklaması yaptı.

Fakıbaba’nın kaldığı misafirhanenin akrabaları tarafından basılma olayıya ilgili de konuşan Yıldız, "Fakıbaba onları tuzağa çekti, şimdi de mağduru oynuyor” diye açıklıyor. “Aileme hakaret ediyor ki biri gelsin ona karşılık versin... Tokat yesin ki mağduru oynasın" dedi.