Ünlü besteci Selahattin Sarıkaya anısına hazırlanan “Sevda Yüklü Şarkılar”  albümü 18 Haziran Cuma günü itibariyle Toro Music & Production Youtube kanalı ve tüm dijital platformlarda yerini aldı.

14 farklı sanatçının 10 farklı Selahattin Sarıkaya eseri seslendirdiği albümde 10 şarkıdan 8 ' inin söz ve bestesi Selahattin Sarıkaya imzası taşırken 2 şarkının da sadece bestesi Sarıkaya ' ya ait.
Kızı Cemile Sarıkaya’nın projesi olan ve Toro Music & Production etiketiyle yayınlanan " Sevda Yüklü Şarkılar " albümünde Tuğçe Kandemir, Zorbey & Elbi, Merve Deniz & Can Oflaz, Mert Tunçmakas, Melek Mosso, Maryjane, Işıl Ayman, Eda Baba, Ceren Gündoğdu & Yasir Miy, Burçin & Çağan Şengül, ünlü bestecinin şarkılarına ses verdi.

ARDINDA ÖLÜMSÜZ ESERLER BIRAKTI

Selahattin Sarıkaya, Cemile ve Ahmet Sarıkaya’nın çocuğu olarak 1931 yılında Adana’nın Kocavezir Mahallesi’nde dünyaya geldi. 

İlkokuldan sonra ortaokul üçüncü sınıfa kadar okudu. O hep saz çalıp türkü söylemek ya da resim yapmak istiyordu. Duygularını tatmin etmek için babasından habersiz bir tabelacıya çırak oldu. Hem tabela yazdı, hem de para kazandı. Kazandığı paralarla bir bağlama alarak Kocavezir Mahallesi'ndeki İboşlar Saz Topluluğuna katıldı. İboşların Ali Ağa'dan ders aldı. Ortaokuldaki müzik bilgisi sayesinde kısa zamanda müzik bilgisini geliştirdi. Bağlama çalmanın yanında resim yapıyor, şiirler yazıyor, güzel sanatların her dalını seviyordu. Âşık tarzı şiirler yazdığından bir mahlasım olmalı diye düşündü. Adana'nın eski adı Seyhan'dı. Sarıkaya bu isimden çok etkilenmiş olacak ki, mahlasını "Seyhani" koydu. Kul Seyhani olarak sesini çevresine duyurdu. O sırada 20 yaşındaydı. Askerliğini İstanbul, Eyüp'te yaptı. 29 Aralık 1955 tarihinde evlendi. Askerlikte ilerlettiği bağlamasıyla ünlü isimlere ders verdi. Nurinnisa Toksöz, Halit Arapoğlu, Mürüvvet Kekilli, İbrahim Tatlıses gibi isimler ilk sırayı aldı. 1962 yılında Adana Radyosunun kurulmasıyla Sarıkaya'nın hayatında yeni bir dönem başladı. Sarıkaya, radyoda kurulan Çukurova'dan Sesler Topluluğuna şef oldu. Yurttan Sesler ayarındaki toplulukla Çukurova'da müzik doruğa ulaştı. Topluluk sayesinde de Sarıkaya çok ünlendi. Kuruköprü civarında bir saz evi açan Sarıkaya, radyo çalışmalarının yanında özel dersler verdi.

Radyodaki halk müziği icraatlarının yanında fantezi besteler yaptı. Odeon Plak firmasının teklifiyle radyoyu bırakarak İstanbul'a gitti. Adı geçen firmada müzik direktörü olarak çalışmaya başladı. Sonra kendisi Sarıkaya ve Bestefon Plak Firmalarını kurdu. Kul Seyhani adıyla "Erenler Deryasından İnciler" adlı bir de kaset yapan Selahattin Sarıkaya, 1979 yılında yeniden Adana'ya döndü. Piyasadan çekilip dinlenmeyi düşlüyordu ki, hastalık peşini bırakmadı. Pankreas kanserinden 24 Mayıs 1996 tarihinde Adana'da vefat etti. Ardında "Asker Oldum Giydim Yelek", "Kirpiklerini Ok Eyle", “Talihim Yok Bahtım Kara”, "Yandı Çukurova Yandı", “İstanbul Sokakları”, "Kahverengi Gözlerin” ve Bir Fincan Kahve Olsam" gibi ölümsüz birçok eser bıraktı.