Her yıl 14 Şubat olunca Sevgililer günü diye mutlumu olur,mutsuzmu olur bilmiyorum sevgilileri olanlar. Olmayanlar ne yapıyor acaba ? Onlar da sağa sola yazarak deneme yapıyorlardı belkide !

14 Şubat birçok ülkede kutlanan özel gün sayılıyor artık. 

Tarihi geçmişi, Roma Katolik kilisesi'nin inanışına dayanan bugün bir din adamının adına Aziz Valentin günü olarak yaygınlaşmış o dönem  toplumlarda...      

Yakın tarihi olarakta 14 Şubat 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland tarafından ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı özel bir gün olarak biliniyor. 

Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri gibi sevgiyi simgeleyen güzel ve etkileyici sözler yazılarak eşe, sevgiliye, kız arkadaşa verilir, ya da gönderilirdi. 
Aslında güzel bir incelikte diyebiliriz aynı zamanda.

Zamanla fazla ilgi görünce bu özel günün adı Sevgililer gününe dönüşerek gözü açık tüccarlar tarafından işin para kazanma, ticari yönü ön plana çıkmış. 

Ve fazlaca önem kazanarak tüm dünyada adeta delice alışveriş yapılan bir gün haline gelmiştir. 

Sevgililer günü denince hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler almaya, vermeye başlamış. 

365 gün olan koca bir yılda en çok bugün kesiliyor ve koparılıyor dallarından çiçekler ,güller

Kuyumcuların,parfümcülerin,züccaciyelerin ve bir çok pahalı hediye satanların sanki 364 gün yokmuşta bir bu gün varmış gibi icat ettiği bu aşıklar günü,sevgililer gününde buluyoruz kendimizi...

Oysa çok isterdim ki bütün dünyayı saran bu korona belasının Yeni mutasyon ile dönüş yaptığı ve yaşandığı bu günlerde, hastalıkların,ölümlerin,işsizliğin ,Aile Birliği dağılımlarının,geçim derdinin fazlaca olduğu mutsuzluk ve sevgisizliğin fazlaca yaşandığı bu günlerde ;

Sevginin en kıymetlisi belkide bu kış gününde ihtiyacı olan bir aileye bir haftalık gıda kolisi,bir çocuğa  bir mont bir ayakkabı almak, bir ailenin elektrik doğalgaz yada kirasını ödemek olacaktır. 

2021 yılının bu 14 şubat’ında belkide en değerli hediye yerine geçecektir. 

Bunu yapmak çokta zor değil durumu iyi olanlar olmayanlara kendi imkanları kadar yardım edebilirlerse. 

Sevgililere ve Sevgiye gelince

Sevgi ,sevmek ,değer vermek,hissetmek yılda bir gün değil her gün olmalı ve yaşanmalı.

Eğer gerçekten değer veriyorsanız bunu bir güne sığdırmakla olmamalı!

ve sevmek nasıl olmalı,karşılıklı nasıl yaşanmalı diyorsanız ?

Hastalığın benim olsun. Canım senin olsun. Sonra sevgim ısıtsın seni. Yorganın olayım senin (yaz kış üstüne ört) için hiç üşümesin.

Sıkı sıkı sarılayım sana; öyle sarılayım ki, hiç gitme benden. İzin ver seni mutlu edeyim. İzin ver iyileştireyim seni. hastalıklar uğramasın sana. Sabah olduğunda sadece bana bak.  
Benim gözlerimde, yüreğimde,  aklımda hep sen ol. Ben hep sana bakakaldım. hep sende kaldım. yalnızlık sana artık uğramasın. İzin ver hayatının sevgisi olayım. İzin ver bize güzellik olsun. Yaşayalım bizi. hep daha fazlası olsun.
Gözlerimi açtığında DÜNYAM Kapattığımda SONSUZLUK olsun. 
Diyebilmelisiniz...

Diyemiyorsanız ve kendinize güvenmiyorsanız eğer !

hiç boşuna uğraşıp birbirinizi kandırmayın ,oyalamayın. 

Ama tersi diyebiliyorsanız ve hala kendinize güvenebiliyorsanız eğer karşılıklı birbirinize baktığınızda ve söylediğinizde !

O zaman hep mutlu olun 

Sevgililer gününüz kutlu olsun.

Bir ömür mutlu yaşamayı fazlası ile hak ediyorsunuzdur.

Sevgilerimle Aykut Torunoğulları 

[email protected]