İstanbulluların Boğaz ile görsel bağlantısını kesen, İBB tarafından şehre kazandırılan Üsküdar Meydanı’nın bütünlüğünü bozan kaçak yapıların yıkımı, mahkeme kararına karşın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Üsküdar Kaymakamlığı’nca engellenmişti. 10 Nisan’da yıkım için bölgeye gelen İBB zabıta ekipleri ile polis, karşı karşıya gelmişti.

Mimar Sinan’ın 16’ncı yüzyılda, kuşlar üzerine pislemesin diye rüzgarların kesiştiği noktaya inşa ettiği, halk arasında Kuşkonmaz Camii diye bilinen Şemsi Ahmed Paşa Camii’nin hemen bitişiğindeki kaçak yapıların yıkımı için İBB, bugün bir kez daha girişimde bulundu.

İBB’nin bilgilendirmesi üzerine yıkım için Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri de bölgeye geldi. Görevlilerin matkapla çatıda söküme başlayacağı sıra çatıya çıkan ve kimliği henüz bilinmeyen bir kişi silah çekti. Silahlı kişi görevlileri çatıdan indirmeye çalışırken söz konusu kişi bir süre sonra oradan kayboldu.

Sabah saatlerinde yaşanan olayların ardından İBB ekipleri, yıkım için söz konusu yeri boşaltmaya başlandı. İçeriyi boşaltma işlemi sürerken dozerin harekete geçmesiyle ise kısa süreli panik yaşandı. Dozer ve kepçeyle kaçak yapıların yıkımı sürüyor. (ANKA)