Doktorun durumunun kritik olduğu öğrenilirken Konya yerel gazetelerinden Merhabahaber'in aktardığına göre doktorun Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya olduğu belirtildi.

Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın tabancayla başına ateş açtı. Doktor, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama tutunamadı. Doktorun Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya olduğu bilgisine de ulaşıldı. Karakaya'nın sevilen bir doktor olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. 

SALDIRGAN YUNAK'TA GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇIKTI!

Doktoru vuran kişi M.A. ise olayın ardından intihar etti. Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olan şahsın da hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldı. Doktoru vuran, ardından intihar eden kişinin ise hastane personeli olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından Konya Valisi Vahdettin Özkan ve  İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da hastaneye gitti. Ayrıca Konya protokolü de olayın ardından olayın yaşandığı yere gitti. 

ANNESİNİN ÖLÜMÜNDEN DOKTORU SORUMLU TUTTU!

Doktoru vuran şahsın kısa süre önce (yaklaşık 1 ay) annesinin anjiyo olduğu, eve çıktıktan sonra ise şahsın annesinin hayatını kaybettiği bilgisi de kamuoyunda yer aldı. İddialara göre olay bu gelişme üzerine gerçekleşti. Doktoru öldüren şahıs, annesinin ölümünden doktoru sorumlu tuttu. 

HASTANENİN GÜVENLİK MESELESİ TARTIŞMA KONUSU OLDU!

Silahlı saldırı olayının üzerine kamuoyunda hastane güvenliği meselesi de tartışmalara yol açtı. Haberi duyan vatandaşlar ve bazı sağlık çalışanları "Sağlık kuruluşlarına ne zaman X-Ray cihazları kurulacak?" sorusunu sordu. 

MUAYENELER DURDU DOKTORLAR İŞ BIRAKTI

Yaşanan üzücü olayın üzerine hastane doktorları iş bıraktı. Bütün muayeneler iptal edildi. Sağlık çalışanlarına yönelik artan bu şiddet, protesto edildi.  Doktorlar, "Biz ölmek istemiyoruz. Yaşamak, mesleğimizi güvenle yaparak yaşatmak istiyoruz" çağrısı yaptı.