Silivri cezaevinde işkence ve işkenceye bağlı ölüm iddiaları gözlerin bu cezaevine dönmesine neden oldu. Savcılığın, yoğun bakımda yaşamını yitiren tutuklu Ferhan Yılmaz’ın ailesi tarafından paylaşılan görüntülere ilişkin ‘tıbbi müdahale’ açıklaması endişeleri daha da artırdı.
İstanbul Barosu tarafından hazırlanan raporda “cezaevindeki tutukluların şiddet gördükleri ve intihara yönlendirildikleri” belirtilirken HDP’li Meral Danış Beştaş ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanlığı’nın konuya olan duyarsızlığına dikkat çekti.
'MAHKUMLARIN KENDİLERİNİ ÖLDÜRMELERİNİ İSTEDİ'
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Türkiye günlerdir, Silivri Cezaevi’ndeki işkence iddialarını ve ölümleri konuşuyor. Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 60 gardiyanın, girdikleri koğuşlarda tutuklulara işkence yaptığı ve tehditlerle mahkumların kendilerini öldürmelerini istediği iddia edildi.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü işkence sonucu ölüm iddiası ile ilgili önce "Tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu iddialar iyi niyetten uzak, kamuoyunda algı oluşturmaya yöneliktir" dedi. İddiaların ardından ise cezaevinde bulunan Ferhan Yılmaz’ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 10 Nisan’da hastaneye kaldırılan Yılmaz’ın yakınları, ölüm nedeninin kendilerine "kalp krizi" olarak açıklandığını ancak Yılmaz'ın vücudunda işkence izleri bulunduğunu söyledi.
HASTANEDEKİ VİDEOSU ÇIKTI, SAVCILIK 'DARP YOK' DEDİ
Öte yandan Evrensel'den Meltem Akyol, Yılmaz'ın yoğun bakımda olduğu anların görüntüsüne ulaştı. İşkence iddialarını doğrular nitelikte olan görüntülerde Yılmaz'ın yüzünde şişlikler ve sargılar görüldü.
Son olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyla ilgili dün akşam yaptığı açıklamada, Ferhan Yılmaz’ın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında darp, cebir, kesici delici alet, ateşli, ateşsiz silah yarası, boğma, boğulma izine rastlanmadığını ileri sürdü.