Sinan Ateş cinayeti sonrası MHP'den istifa eden kişilerin sayısı artıyor.  Geçmiş dönemde MHP Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten ve belediye meclisi eski üyesi Av. Gönül Ar Güngör, MHP Afyonkarahisar eski il başkan yardımcısı Sabri Apak ve Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin MHP'li eski üyesi Hayrettin Gıran MHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. 

İYİ Parti'ye geçen isimlere rozetlerini Genel Başkan Meral Akşener taktı. 

Polemik Haber'e konuşan Av. Gönül Ar. Güngör, "Bugün çok değerli Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi'nin rozetimizi takmasıyla da parti üyeliğimiz gerçekleşip alenileşmiştir. Genel Başkanımız ile gönlümüz ve yönümüz birdi yolumuz da bir oldu. İyi ailesine katılmaktan gurur duyuyorum. Bir cumhuriyet kadını olarak cumhuriyete borcum var. Şehit şühedamıza borcumuz var .Her daim duamızda ve şükranlarımızda yer alan Ata'mın kurduğu güzel vatanıma borcum var. Onun için çok çalışmak gerek taşın altına el koymak gerek. Cumhuriyetimizin 100.yılında Anadolu’muza, Anavatanımıza anaların eli değecek, kadınların eli değecek, iyilerin eli değecek, herşey iyi olacak. Az kaldı. 14 Mayıs Anneler Günü'nde Türk Anaları Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına mührünü vuracak" dedi. 

Polemik Haber'e özel açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, "İYİ Parti Afyonkarahisar il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte, Afyonkarahisarımız'da geçmişte beraber yol yürüdüğümüz dava arkadaşlarımızla, zaman zaman istişareler içerisinde olduğumuzu ve istişareler neticesinde de vatan millet konusunda aynı noktalarda olduğumuzu gözlemledik. Afyon'a uzun yıllar hizmet etmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliği noktasında fedakarlık yapmış kıymetli şahsiyetlerle, vardığımız fikir birliği neticesinde Genel Başkanımız'ın takdirleriyle kendilerine rozetlerini takarak, Afyonkarahisar'da İyiler ailesi 3 tane kardeşini saflarına katmıştır. Bu varan 1... Bundan sonra varan 2 var, varan 3 var... Seçime kadar İyi Parti ailesinde birbirinden değerli bir sürü dava arkadaşımızı yanımızda göreceğiz. İsimlere girmeyelim ama akitleştiğimiz, yine Afyonkarahisar sevdalısı değerli şahsiyetler var. Kısa zaman içerisinde Genel Başkanımız'a rozetlerini taktıracağız. Bugün aramıza katılan 3 önemli şahsiyet, önemli bir partide uzun yıllar yöneticilik yapmış ve özgül ağırlığı olan insanlar. Bunlar kendileriyle birlikte, seçmenlerde de bir değişim oluşturuyorlar. Onlar da bizimle yol yürüyecekler. Bu katılımlar dengeleri değiştirecek. En az %50 oy ve 3 vekil hedefimiz var. Türk anaları Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ayarlarına dönmesini sağlayacak, 14 Mayıs Anneler Günü'nde devlete ve milletine, bayrağına sahip çıkacak ve Anadolu kadınının mührünü vuracaklar" ifadelerini kullandı.

 

Polemik Haber / Kadir KAPLAN