14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkarılan Sinan Oğan, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Cumhur İttifakı'na HÜDA PAR, Millet İttifakı'na ise HDP üzerinden yüklenen Oğan, çok adaylı yarışa karşı olmadıklarını dile getirdi. Oğan, Muharrem İnce'nin 2018'de kaybetmesinin 'çok adaylı' yarış nedeniyle olmadığını da ifade etti.

Oğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Türkiye'de siyasette farklı rüzgarlar esiyor. Bir kişiyi 3 farklı partide görebiliyoruz. Ben akademisyenim. Öğrencilerimiz 'siyaset bu mu' diyor. Kendi kendime söz verdim. Siyasette Sinan Oğan'ın omurgalı duruşu olacak. Yıllardır bunu yapmaya çalışıyoruz. Bunu yapmayabilirdik. Bize pekçok teklif geldi. Elimizin tersiyle ittik. Türk milliyetçileri, Atatürkçüleri aday çıkarsın dedik, sözümüzü yerine getirdik. Türkiye'de büyük bir kitleyi temsil ediyor Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler. CHP de kendisini Atatürk'ün çizgisinde görme hakkına sahiptir. Ama Mustafa Kemal Atatürk bugün kalksa gelse 'Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer' demez. 

ATA ittifakının kadroları hem parlamentoya gidecek hem de Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla çok ciddi şekilde geliyoruz inşallah. Bizim muhalef oyları böleceğimizi kim söylüyor? MHP milletvekili olmuş Sinan Oğan, MHP genel başkan adayı olmuş Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunu mu bölecek?

'BELKİ İKNA EDİLİR'

Bizim Muharrem İnce'nin hareketiyle benzerliğimiz yok. Biz Ümit hocamla beraber ta ASAM'ın başkanı iken hocamla beraber çalışıyorduk. İkimiz de MHP milletvekiliyiz, genel başkan adayıyız. Biz bu işlere ilk başladığımızda Ümit Bey'le oturduk, bugünün adımlarını 6 ay önce konuştuk. Ondan sonra farklı gelişmeler oldu. Mansur Bey, Muharrem Bey meselesi konuştu. Çünkü maya tutmazdı. Mansur Bey aday olsaydı keşke. Biz aday olmayacağını biliyorduk. Muharrem Bey 'bana Türkçülükle de, Kürtçülükle de gelmeyin' dedi. Dersim diyen birinden Zafer Partisi hazzetmez. Bizim de ATA İttiakı olarak müzakere ettiğimiz birçok parti var. Muharrem Bey'le de müzakere yapılır. Belki ikna edilir. Muharrem Bey'le müzakereyi sadece Cumhurbaşkanı boyutuyla düşünmemek lazım.