Gazeteci Özlem Gürses’in YouTube programına 14 Mayıs'taki ilk tur öncesi konuk olan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın soyadının yanlış yazılmasına tepki gösterdiği bölüm sosyal medyada gündem oldu.

Ekranda soyadı bir soru esnasında 'Oğlan' yazıldığı için sinirlenen Oğan'ın "Özlem Hanım arkadaşlara söyleyin soy ismimi doğru yazsınlar" dediği görüldü. 

Gürses'in "Yanlışlıkla yazmışlardır" sözlerine Oğan, "Hakaret içeren bir şekilde yazıyorsunuz. Doğru bir şey değil. Lütfen dikkat etsinler. Bununla ilgili gerekli dikkat gösterin. Lütfen gerekli özrünüzü de kullanın" dedi. Akabinde Gürses özür diledi. 

'HAKARETLERE ASLA KATILMIYORUM'

Sosyal medyada bir kullanıcının 'abartılı tepki' paylaşımı üzerinden yanıt veren Oğan, şunları söyledi:

"Elbette hata yapılabilir. Ben de hata yapabiliyorum. Örneğin birisi Oğan yerine Doğan yazar vs normaldir. Ancak o günkü ortamda tamamen hakaret amaçlı 'Oğlan' yazılıyorsa ve bize böyle hitap edilmeye kalkışılıyorsa buna tepki göstermek de en doğal hakkımızdır. Bu insani bir hata değil, düpedüz hakaret amaçlı bir yazımdı! Türkçe'de hangi kelimeni ne amaçla kullanıldığını hepimiz biliyoruz."

Konunun gündem olması üzerinde Twitter'dan açıklama yapan Gürses, "Bir çekimdeyim şimdi ördüm.. Sn @DrSinanOgan’la haftalar önce yaptığımız bir yayını kesip paylaşmaya başlamışlar.. Açıkçası benim için çoktan geride kalmış bir konu, Sinan Beyle aramda en ufak bir sorun yok, kendisine yapılan hakaretlere asla katılmıyorum.. Kayda geçsin lütfen." dedi.