Yusuf Ziya Gümüşel isimli sapkın baba, 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel saldırı suçu işleyen Kadir İstekli ile evlendirmişti. Türkiye'nin dört farklı siyasi partisi bu cemaat sapkınlıklarına karşı dur demek ve partilerinin cemaatlere yönelik politikalarını açıklamak üzere Polemik TV'den Aykut Metehan'ın hazırlayıp sunduğu Parantez Programının konuğu oldu.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Programa Gelecek Partisi'ni temsilen katılan Genel Başkan Yardımcısı Habibe Çiftçioglu, sözlerine başlarken gözyaşlarına hakim olamadı. Bir anne olarak konuşuyorum diyen Çiftçioglu, "Bu olay belki de birçok olay içerisinden bilebildigimiz tek olay. Kaç çocuk istismar ediliyor belki de bilmiyoruz. Bu iğrenç olay ne vicdani, ne hukuki, ne ahlaki, ne de insanidir. En samimi duygularımla kınıyorum" ifadelerini kullandı.

foto istismar

'ÇOK AĞIR CEZALAR UYGULAYACAĞIZ'

Memleket Partisi Genel Sekreteri Av. Halil İlker Çelik, "6 yaşındaki bir kız çocuğunun, hele ki kendi sözde ana babası tarafından bir sapkının istismarına terk edilmesi asla kabul edilemez bir şey. Biz resmi nikah olmaksızın kıyılan dini nikahları çok ağır cezalandıracağız. Böyle bir şeyin yaşanma ihtimaline dahi mahal vermeyeceğiz. Bu sorumluluk hepimizin sorumluluğu" dedi.

'AKLIM ALMIYOR'

Olayın hukuki boyutuna da değinen Çelik, " Savcılar derhal harekete geçmelidir. Bu şahısların, anayasanın ilgili maddeleri uyarınca derhal gözaltına alınmaları gerekiyor. Hukuk işlemiyor şuan. Yetkililer, savcılar, Adalet Bakanlığı... Herkes susmuş durumda. 6 ay sonrasına mahkeme günü verilmiş. Aklım almıyor bunu" şeklinde konuştu.

ÇİFTCİOĞLU: CEMAATLER SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR

Moderator Aykut Metehan tarafından 'cemaatlere karşı parti politikalarının' sorulması üzerine görüşlerini açıklayan Çiftcioğlu, "Cemaatler sivil toplum örgütleridir. Öyle toptan kapatmak söz konusu olamaz ancak elbette bir denetim altına alınması, kayıt altına alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'CEMAATLERİN KAPANMASI İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR OLAY YAŞANMASI GEREKİYOR'

Cemaatlerin kapatılması sorusu üzerine söz alan Gelecek Partili Çiftçioğlu, "Sivil toplum kuruluşudur. Suç da şahsidir. Çok büyük bir olay olmadığı sürece kapatamazsınız" diyerek daha ne kadar büyük bir olay olması gerektiği konusunda hafızalarımızda büyük bir soru işareti bıraktı.

'O CEMAATİ YIKACAĞIZ'

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin 'Benim bir tek evladımın kılına zarar verecek... Yıkarım o cemaati başlarına' sözlerini de hatırlatan Çelik, "Bizim tavrımız da tutumumuz da gayet açık ve net. Tehlike saçan kurum, kuruluş, cemaat, tarikat... Hiç farketmez. Derhal kapatırız ve başlarına yıkarız orayı” dedi.

SAADET VE CHP PROGRAMA KATILMADI

Bütçe görüşmelerinden ötürü temsilci gönderemeyen CHP ve cemaatlere desteği ile bilinen ve programa katılmak istemediklerini belirten Saadet Partisi dışında 4 siyasi parti ( Memleket Partisi, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi) çocuk istismarına karşı dur dedi.

POLEMİK HABER/AYKUT METEHAN