Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti net 8 bin 506 lira olacağını duyurdu. Siyasiler buna tepki gösterdi.

'HAYIRLI OLSUNMUŞ'

İşte siyasilerin tepkileri şu şekilde:

CHP'li Müzeyyen Şevkin "Sarayın günlük masrafı 11 milyon lira! Bir aylık asgari ücret 8500 Lira! Hayırlı olsunmuş!"

'EMEĞİ GEÇENLERE YAZIKLAR OLSUN'

CHP'li Ali Mahir Başarır "Milyonlarca insanı açlığa terk eden, işçiyle,emekçiyle,dalga geçer gibi bir asgari ücret. Bu karara imza atanlar, gelir 8500 lira ile 1 ay geçinin! Emeği geçenlere yazıklar olsun"

'8 BİN PATRONUN SÖZCÜSÜSÜN'

TİP'li Sera Kadıgil "Patronlar ve sözcüleri baş başa vermiş, milyonlarca çalışanın maaşını belirlemişler, 8500 lira! Çalışanların yarısını asgari ücrete,o ücretide açlık sınırı altına mahkum etmiş hala çıkmış 85 milyonu düşündük diyor! sen 85 milyonun değil taş çatlasın 8 bin patronun sözcüsüsün!"

'VİCDANSIZLIKTIR'

HDP'li Garo Paylan "Yalnız mutfak masrafı olan 8500 lira asgari ücret açıklamak vicdansızlıktır"

'MİLLETİN SIRTINA KÜFE OLUP...'

CHP'li Faik Öztrak "ibretlik "masada emekçi olmadan" asgari ücret belirleme fotoğrafı. Milletin sırtında küfe olup sarayın beslemeleriyle o küfeye doluşanlar, "küfe" edebiyatını bıraksın. Sebebi oldukları enflasyon tsunamisiyle belini kırdıkları emekçinin, sabit gelirinin haline baksın."

'MİLLETİN İRADESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

CHP'den büyük tepki "Türkiye'nin 'tek adam'dan büyük olduğu gerçeğini hazmedemeyen iktidar, 16 milyon yurttaşımızın iradesiyle inatlaşmaya devam ediyor... İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "soruşturma" görünümlü tüm kumpas girişimlerini lanetliyoruz. Millet iradesine sahip çıkacağız."

'HEP BİRLİKTE TESİS EDECEĞİZ'

HDP'Lİ Pervin Buldan "HDP, asgari ücretin en az 12 bin 500 olmasını önerdi. Bu öneriye ve işçilerin taleplerine kulağını tıkayan iktidar, açıkladığı 8 bin 500 TL’lik rakamla çalışanlara sefaleti dayatmaktadır.  Bu sömürü düzenini değiştireceğiz! Sosyal adaleti bu ülkede hep birlikte tesis edeceğiz"

POLEMİK HABER