Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Toplumun ancak milli eğitimle gelişebileceğini öngören Cumhuriyet, Atatürk önderliğinde büyük bir reform hareketine girişti. Ulu önder, 94 yıl önce bugün başöğretmen oldu.

Öğretmenler günü vesilesiyle siyasiler de paylaşımlarda bulundu.

'ONLARI BAŞ TACI YAPACAĞIZ'

Liderlerin paylaşımları şu şekilde: 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü grup toplantısındaki konuşmasından bir kesit ile kutladı.

kemal kılıcdaroglu tweet

Geçtiğimiz günkü grup toplantısı konuşmasından bir kesite yer veren Kılıçdaroğlu, paylaşımında, "Başöğretmen Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışı ışığında ülkemizin çağdaş geleceği için evlatlarımızı büyük bir emekle yetiştiren öğretmenlerimize sözümüz var; onları, kamuda ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz ve bu ülkenin baş tacı yapacağız" ifadesini kullandı.

'ŞİMDİDEN SÖZ VERİYORUM'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan ise paylaşımında "Öğretmen arkadaşlarımın gününü kutluyorum. Mesleklerinin saygınlığını ve cazibesini artıracağımızın, çalışma koşullarını ve sosyal statülerini iyileştireceğimizin sözünü şimdiden veriyorum." ifadelerini kullandı.
 

ali abbacan tweet

'BAŞÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BAŞTA OLMAK ÜZERE...'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da, "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, medeniyetin mimarı, yarınlarımıza ışık tutan tüm öğretmenlerimizin #24Kasım #ÖğretmenlerGünü kutlu olsun!.." sözlerini kullandı.

umit ozdag tweet

'İCRAATTE ÖĞRETMENLER GÜNÜ OLMALI'

Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül de bir video paylaşarak “24 kasım öğretmenler günü lafta öğretmenler günü değil icraatte öğretmenler günü olmalı. Öğretmenlerimin yüzü gülmeli. Mutfakları huzurlu olmalı. Bugün neden bir maaş ikramiye öğretmenlerimize verilmedi. Neden 100 bin öğretmenin ataması yapılmadı”

sarigul tweet

POLEMİK HABER