Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyatlarındaki (TÜFE) değişim 2022 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 64,27, on iki aylık ortalamalara göre yüzde 72,31 olarak gerçekleşti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç sosyal medya hesabından, "Her şeyin fiyatı hızla artarken aylık yüzde 1,18 enflasyon. TÜİK'in makyajlı enflasyon rakamıyla, AK Parti iktidarı memurların ve emeklilerin cebinden para çalmıştır. Yazıklar olsun!" dedi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında,"Halkın enflasyonuyla iktidarın baz etkili enflasyonu arasında uçurum var, enflasyon kağıt üzerinde düşerken zam yağmuru devam ediyor. Mevcut tabloda memur ve emekliye yapılacak zam, refah payı ile yüzde 60'ın altında olamaz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi sosyal medya hesabından şunları kaydetti:

"Memur ve emeklinin hakkı nasıl gasp edilir isimli yeni oyun, TÜİK sahnesinde bizlerle!

Enflasyon yıllık olarak yüde 64,27 arttı. (TÜİK)

Enflasyon yıllık olarak yüzde 137,55 arttı. (ENAG)"

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir paylaşımında, "Memur ve emeklinin maaşını da etkileyecek yıllık enflasyon; TÜİK'e göre yüzde 64, ENAG'a göre yüzde 137. TÜİK, Saray'ın isteğine göre açıklama yaptı ve yine milyonlarca kişinin hakkını yedi; emeğini çaldı. Yalan ve talan üzerine kurdukları bu iktidar gidecek, Milletin İktidarı gelecek" ifdelerini kullandı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, "TÜİK'in enflasyonu ile memur ve memur emeklilerinin maaşları yüzde 16,4, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları yüzde 15,4 arttı. Milyonların hakkını yediniz, emeğini çaldınız, haram zıkkım olsun" diye konuştu. 

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt sosyal medya hesabından, "Memur, Memur Emeklisi, SGK ve Bağkur emeklilerine yüzde 16 zam yapmak nasıl bir VİCDAN? Devlet resmi harçlara yüzde 122 zam yapar iken, bu emekli düşmanlığı nedir? Talimatla Enflasyon düşürünce, enflasyon düşmüş mü oluyor. İşiniz gücünüz yalan dolan." ifadelerinde bulundu.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz sosyal medya hesabından, "İTO’nun verisi bile TÜİK'in açıkladığı 2022 yılı enflasyonundan 28,7 puan daha yüksek. Herkes gerçeği biliyor. Hepimiz günlük hayatımızda artan fiyatlar ve düşen alım gücü ile yüzleşiyoruz. Peki iktidar ne yapıyor? Göz göre göre milleti kandırmaya çalışıyor. Bu yalandan küçük bir azınlık dışında hepimiz zarar görüyoruz. Yaptıkları hataları örtbas etmek ve kendilerine siyasi propaganda üretebilmek için insanların alın terine göz diken bir iktidar ülkeyi yönetiyor." dedi.